HAK Vremenski uvjeti povoljni za vožnju, povremeni zastoji na dionicama gdje traju radovi

Goran Kovacic/PIXSELL

Vremenski su uvjeti povoljni za vožnju, a povremeni zastoji su mogući na dionicama cesta gdje traju radovi, javlja jutros Hrvatski autoklub, upozoravajući vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

 

  • Zatvorena je autocesta A7 između čvorova Križišće i Šmrika u oba smjera te između čvorova Hreljin i Križišće u smjeru Krka.

 

U Zagrebu, do petka 22. travnja do 20 sati zatvorena je Marohnićeva ulica u zoni raskrižja sa Slavonskom avenijom. Obilazak: Prisavlje – Trnjanska struga VI – Trnjanska struga V – Slavonska avenija i obratno.

Povodom dolaska relikvija Sv. Leopolda Mandića u Zagreb od 15. do 17. travnja od 06 sati do 24 sata, privremeno se zatvara desna prometna traka u Avenije Gojka Šuška od okretišta tramvaja do Ulice R. Kolaka u oba smjera (po procjeni Policije).

Radnim danima od 22-5h ujutro (do 29. travnja) za sav promet bit će zatvorena riječka obilaznica između čvorova Diračje i Orehovica u smjeru Zagreba. Obilazak je kroz grad Rijeku.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Novska i Okučani od 136. km + 700 do 141. km + 300 vozi se dvosmjerno, jednom stranom autoceste, uz ograničenje brzine od 80 km/h; na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Veliki Gložac u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom; na DC306 na Virskom mostu vozi se naizmjence, jednim kolničkim trakom; DC1 kod Hrvaca; DC8 Jadranskoj magistrali na dionicama: u Bibinju, Kaštel Stari-Kaštel Gomilica, u mjestu Dolac (kod Primoštena) te na dionicama Srebreno-Mlini i Štikovica-Vrbica-Lozica-Mokošica; DC28 Novi Glog-Kenđelovac; DC518 između naselja Antunovac i Ernestinovo kod skretanja za naselje Ivanovac (raskrižje sa ŽC4089); na državnoj cesti DC228 Jurovski Brod-Ozalj u Ozlju, zbog klizišta, vozila ukupne mase do 3,5 t voze jednim trakom. Obilazak za ostala vozila je državnom cestom DC6 Jurovski Brod-Netretić-Karlovac.

Granični prijelazi

Na graničnom prijelazu Bajakovo pojačan je izlazak teretnih vozila (kolona je oko 3 km).

Do 15. lipnja na državnoj cesti DC201 u blizini graničnog prijelaza Požane/Sočerga vozi se uz regulaciju prometa semaforima, a i dalje je zabrana prometa za autobuse koji se preusmjeravaju na Kaštel.

Do 30. travnja 2016. god., zbog radova, vozi se usporeno graničnim prijelazom Vinjani Donji.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Dana 19. travnja u 21 sat, zbog radova na IT strukturi MUP-a, bit će otežan prelazak preko graničnih prijelaza pa korisnike molimo za razumijevanje.

Pomorski promet

U prekidu je katamaranska linija Ubli-Vela Luka-Hvar-Split.

17. travnja trajekt na liniji Split-Vis isplovit će iz Visa u 16:30 sati (umjesto u 15:30), a iz Splita u 19 sati (umjesto u 18:30 sati).

Do 18. travnja zbog radova u trajektnom pristaništu u Loparu, ne plovi trajekt na liniji Valbiska (otok Krk)–Lopar (otok Rab).

Od 6. ožujka djelomično se mijenja vansezonski red plovidbe linije 431 Zadar (Gaženica) – Ošljak – Preko. Trajekt pristaje u Ošljaku u putovanjima od ponedjeljka do subote iz Zadra (Gaženice) u 07:30 i 14:45, a iz Preka u 12:15 i 18:40 sati. Nedjeljom i blagdanom pristaje u Ošljaku u putovanjima iz Zadra (Gaženice) u 09:30 i 13:30, a iz Preka u 08:15 i 18:40 sati. (Zbog pristajanja u Ošljaku putovanje traje ukupno 30 minuta).

Komentiraj