Pojačan je promet na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, a višesatna su čekanja na izlazu iz Hrvatske na GP Bajakovo gdje je kolona vozila oko 8 km.

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u većem dijelu unutrašnjosti, a zbog niskih je temperatura moguća poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima, javlja Hrvatski autoklub.

Vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim državnim cestama bit će u ponedjeljak, 26. prosinca od 14 do 23 sata.

Za sav promet zatvorene su ceste: DC1 kroz Lučko i Stupnik (od raskrižja s Ventilatorskom ulicom do raskrižja s Ulicom Svetog Benedikta), DC34 Valpovo-Josipovac u naselju Petrijevci.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 između Budačke Rijeke i Grabovca (u zonama radova) te Sinj-čvor Klis Grlo u Dicmu, DC24 Bračak-Bedekovčina, DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno i Novi Glog-Kenđelovac, DC29 u mjestu Mače, DC8 Jadranskoj magistrali: između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice i u Srebrenom u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, DC75 na južnoj obilaznici Poreča na dionici Vrvari-Bijela, DC225 Zaprešić-Prigorje Brdovečko u Zaprešiću, DC303 Rovinjsko Selo-Brajkovići-Kurili.

Granični prijelazi

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima: izlazak: Bajakovo (kolona 8 km), Karasovići. Izlazak teretnih vozila pojačan je na GP Bajakovo (kolona je oko 8 km).

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa vozače upozoravaju na gužve i duža čekanja te im savjetuju da koriste susjedne granične prijelaze.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

30. prosinca trajekt će isploviti iz luke Stari Grad za luku Split u 18:30 sati umjesto u 17:30 sati.

Komentiraj