HAK Magla smanjuje vidljivost, pojačan promet na A1, teška prometna nesreća kod Jastrebarskog

Marko Lukunic/PIXSELL

Zbog teške prometne nesreće na autocesti A1 na 23. +650 km poslije čvora Jastrebarsko u smjeru mora savjetujemo vozače da voze opreznije (slijetanje vozila u kanal). Vozi se usporeno u koloni koja se kreće od čvora Jastrebarsko, javlja jutros Hrvatski autoklub upozoraajući kako magla mjestimice smanjuje vidljivost u središnjoj Hrvatskoj, te na dionici A1 između Zagreba i Karlovca.

Pojačan je promet na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva u smjeru mora. Kod naplatnih postaja Lučko (A1) u oba smjera nema čekanja.

Pojačan promet tijekom dana očekujemo na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, A7 Rupa-Diračje, Istarskom ipsilonu, Krčkom mostu, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Ličkoj (DC1) i Jadranskoj (DC8) magistrali, na prilazima turističkim središtima na obali, trajektnim lukama i pristaništima te na graničnim prijelazima.

HAK poziva vozače na dodatan oprez na prilaznim cestama mnogobrojnih marijanskih svetišta: Sinju, Krasnom, na Trsatu u Rijeci, Aljmašu i Mariji Bistrici, zbog hodočasnika pješaka.

Granični prijelazi

Pojačan je ulazak putničkih vozila na graničnim prijelazima: Metković, Rupa, Slavonski Brod, Stara Gradiška i Macelj.

Do završetka radova preko graničnog prijelaza Županja promet će teći preko 5 kolničkih traka, a ne preko 10 redovnih. Moguće su gužve i duža čekanja na prelazak državne granice, posebice vikendima.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj