Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici i središnjoj Hrvatskoj, a ima je i na autocesti A1 čvorova Otočac i Gospić, javlja jutros Hrvatski autoklub upozoravajući na jak vjetar koji otežava promet.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina). Jak vjetar usporava promet na autocesti A1 između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok. Vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Zbog izgradnje autobusnih stajališta u mjestu Korita od 7 do 15 sati vozi se naizmjence, jednim kolničkim trakom, uz regulaciju prometa semaforima.

Granični prijelazi

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Do završetka radova preko graničnog prijelaza Županja promet će teći preko 5 kolničkih traka, a ne preko 10 redovnih. Moguće su gužve i duža čekanja na prelazak državne granice, posebice vikendima.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

U subotu, 10. rujna 2016.god., trajekt na liniji Split-Stari Grad isplovit će iz luke Stari Grad u 22,00 umjesto u 20,00 sati.

U nedjelju, 11.rujna katamaran na liniji Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, isplovit će iz luke Ubli u 8 sati umjesto u 7, iz Vele Luke isplovit će u 9:05, iz Hvara u 10:15, a uplov u luku Split bit će u 11:20 sati.

Komentiraj