Grmoja: “Nećemo smjenjivati Milanovića, jer je prozvao HDZ-ovu kliku koja je okupirala pravosuđe”

Premijer Andrej Plenković u ponedjeljak je odgovarao na pitanja novinara treba li opozvati predsjednika Zorana Milanovića.

“Što se tiče te teme, ja bih rekao nekoliko stvari. Potrebno je držati se Ustava i zakona. Ustavni sud je nešto kazao i on je jedini meritoran. Đurđević je prestala biti kandidat u proceduri koja nije u skladu sa zakonom. Mi nju nećemo podržati. Ne može se biti predsjednik Ustavnog suda ako se ne poštuje zakon i reguliran proces izbora. I točka.

Što se tiče ostalog, ja bih rekao samo nekoliko detalja. Riječ je o političkom divljaštvu ispod svih razina komunikacije i vrijeđanju svih koji imaju drugačije mišljenje. To je neprihvatljivo. A posebno ako to javnost podržava, to je onda katastrofa. Ja se nadam da je takvih malo, jer je to talog društvenih mreža, jer je to podloga za govor mržnje.

Gospodin Pupovac je napadnut na besprizoran način od strane predsjednika Republike i on bi mu se trebao ispričati, kao i cijeloj javnosti, za ovo što je izgovorio. Slično je i s medijima. Napada i medije”, rekao je Plenković.

Grmoja: “Tko god nije na njihovoj liniji, taj je talog. Dosta je njihovog zuluma”

Plenkovićevu izjavu komentirao je Mostov Nikola Grmoja.

“Plenković je upravo sve vas koji se ne slažete s inicijativom udbaškog suradnika i štetočine Vladimira Šeksa za opoziv PRH nazvao talogom društvenih mreža!

Most nije podržao Milanovića niti je bio naš izbor, ali sigurno nećemo smjenjivati predsjednika jer je prozvao Plenkovićeva vjernog koalicijskog partnera Milorada, posebno ne na inicijativu Šeksa, Bačića i Šeparovića, klike koja je okupirala naše pravosuđe.

Tko god nije na njihovoj liniji, taj je talog, neprijatelj države i onaj koga treba isključiti iz političkog života. Dosta je njihovog zuluma, dosta je njihovog privatiziranja države i institucija!

Plenkoviću, Bačiću i Šeksu, dosta je vaših prstiju u hrvatskom pravosuđu kao i određivanja što ćemo misliti i što govoriti!” napisao je Grmoja na svom Facebook profilu.

 

Komentiraj