Grlić Radman: “Susreti na visokoj razini vrlo su intenzivni, oni se ne moraju događati svake godine”

Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman u nedjelju je u emisiji ‘Točka na tjedan’ N1 televizije komentirao posjet američkog državnog tajnika Mikea Pomea i ukidanje vize za SAD.

Komentirajući posjet Pompea, Radman je rekao da nije strahovao od mogućnosti zaraze, obzirom da je američki predsjednik Donald Trump zaražen koronavirusom, jer je Pompeo testiran u zrakoplovu u kojemu je dolazio i pokazao negativni nalaz po dolasku u Hrvatsku.

Odnose Hrvatske s američkom administracijom Radman je ocijenio fantastičnima. “Susreti na visokoj razini vrlo su intenzivni, oni se ne moraju događati svake godine”, rekao je Radman, dodavši da je obrambena suradnja sa SAD-om vrlo dobra.

Činjenica da za vrijeme Pompeova posjeta nije objavljena vijest o ukidanju viza za ministra nije razočaravajuća. Kazao je da je u pitanju pravna procedura, da postoje tijela koja o tome odlučuju. “Mislim da sve ide u tom smjeru”, rekao je Radman, dodavši da “u vrlo skoro vrijeme” očekuje ukidanje viznog režima za SAD.

Vojna suradnja sa SAD-om ne bi bila narušena, ne odluči li Hrvatska kupiti njihove borbene zrakoplove. “Na taj se način uopće nije razgovaralo. Govorili smo o svim temama od nacionalnog interesa”, naglasio je Radman.

Komentiraj