GRBIN ‘Bandić je izgubio uvjerljivost’

HINA/ Denis CERIĆ

Potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin kometirao je u nedjelju navečer izlazne ankete drugog kruga lokalnih izbora, istaknuvši kako je već sada sigurno da SDP-ovi kandidati dobivaju Rijeku i Osijek, te da neizvjesnost izborne utrke u Zagrebu pokazuje da je Milan Bandić izgubio dosadašnju uvjerljivost.

“Zagrepčani žele promjene. Ankete pokazuju da Milan Bandić ne uživa potporu onog broja Zagrepčana koju je imao do sada”, rekao je Grbin novinarima u središtu stranke na Iblerovu trgu, gdje SDP-ovci čekaju rezultate  izbora u nešto življoj atmosferi nego u prvom krugu.

Po izbornim anketama Agencije Ipsos Puls, trka je neizvjesna u Zagrebu i Splitu, gdje Milan Bandić i Željko Kerum vode s manje od tri posto razlike, dok u Rijeci pobjeđuje Vojko Obersnel, a u Osijeku Ivan Vrkić.

Grbin je čestitao SDP-ovu kandidatu Vojku Obersnelu, te  Ivanu Vrkiću, kojega je SDP podržao u Osijeku.

Što se tiče Splita i Zagreba, ustvrdio je kako je razlika među protukandidatima toliko mala da treba pričekati službene rezultate DIP-a za bilo kakvu ocjenu.

“Morat ćemo analizirati zbog čega do te promjene nije došlo ako Bandić u konačnici pobijedi. Ja se još uvijek nadam da će Anka Mrak Taritaš u službenim rezultatima uspjeti stići razliku”, poručio je.

U središte SDP-a su već u 19 sati došli potpredsjednici stranke Rajko Ostojić i Peđa Grbin, saborski zastupnik Gordan Maras, te član Predsjedništva Predrag Matić. Predsjednik stranke Davor Bernardić je u Rijeci, u kojoj bi SDP ponovno trebao dobiti gradonačelnika. Njegov dolazak na Iblerov trg očekuje se kasnije tijekom večeri.

Komentiraj