GOSPODARSKI KRIMINAL: Troje vlasnika tvrtki na osobne račune ‘prebacili’ 200 milijuna kuna

U nastavku kriminalističkog istraživanja, djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci, kazneno su prijavili dvoje talijanskih i jednog državljanina Hrvatske i Švicarske zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta – zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Iz PU primorsko – goranske naveli su da se Talijan, starosti 55-godina, sumnjiči za dva kaznena djela  jer je kao direktor i ovlaštena osoba dviju tvrtki sa sjedištem u Primorsko-goranskoj županiji, u cilju da ostvari nepripadajuću imovinsku korist,  u razdoblju od  studenoga 2016. do kraja kolovoza 2017. godine s računa tvrtki isplaćivao novčana sredstva na svoj osobni račun, kao i drugih osoba za osobne potrebe i druge svrhe koje nisu u vezi s obavljanjem djelatnosti društva.

Istovrsno kazneno djelo počinili su i vlasnici dviju drugih tvrtki iz Županije, 45-godišnja Talijanka te  60-godišnji državljanin Hrvatske i Švicarske. Tijekom  2017. i 2018. godine su u više navrata protuzakonito sa žiro-računa svojih tvrtki prenosili novčana sredstva na svoje osobne i račune drugih osoba. Sveukupna počinjena materijalna šteta procjenjuje se na oko 200 milijuna kuna.

Komentiraj