Zanimljivosti
Decoration icon

aukcija

Gérard Depardieu prodaje dio zbirke umjetnina na aukciji. Procijenjena vrijednost: 3 do 5 milijuna eura

Autor:

26.05.2012., Marseille, Francuska - Konferencija za medije povodom krstenja turistickog kruzera MSC Divina, kojem je kuma glumica Sophia Loren. Gerard Depardieu. rPhoto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

 Gérard Depardieu prodaje dio svoje zbirke umjetnina pa će se na dražbi u Parizu u utorak i srijedu naći oko 250 djela u vlasništvu francuske filmske zvijezde.

Očekuje se da će na dražbi biti ponuđene skulpture Augustea Rodina, umjetnika kojega je Depardieu utjelovio u filmu s glumicom Isabelle Adjani, slike i crteži Pabla Picassa, Georgesa Braquea, Fernanda Légera i Alexandera Caldera.

Jedan od ključnih komada na aukciji je brončana skulptura kipara Germainea Richiera, čija je vrijednost procijenjena na 800.000 eura.

Aukcijska kuća Drouot očekuje ukupan prihod između tri i pet milijuna eura.

Depardieu je glumio u dvjestotinjak filmova.

Nedavno je ovaj 74-godišnjak punio naslovnice zbog optužbi za seksualno zlostavljanje za koje ga je optužilo više žena.

Optužbe su iznijele glumice, šminkerice i produkcijsko osoblje, od kojih su neke žene govorile anonimno, a navodno se uznemiravanje dogodilo za vrijeme snimanja 11 filmova između 2004. i 2022.

Nijedna od 13 žena nije pokrenula pravni postupak protiv Depardieua.

Ipak, formalna istraga pokrenuta je 2020. godine nakon tužbe koju je podnijela Charlotte Arnaud i još uvijek je u tijeku. Depardieuov pravni zastupnik Cabinet Temime odbacio je sve optužbe.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.