FOTO: Rolling Stonesi održali povijesni koncert na Kubi

EPA/ROLANDO PUJOL

Legendarni Rolling Stonesi začarali su u petak publiku od pola milijuna ljudi u Havani na povijesnom koncertu koji je označio povratak rocka na komunističku Kubu, prenose agencije.

“Znamo da se godinama naša glazba teško mogla čuti na Kubi, ali sad smo tu. Mislim da se konačno vremena mijenjaju, zar ne?”, upitao je Mick Jagger na španjolskom na početku besplatnog koncerta u sportskom kompleksu u Havani.

Stonesi su počeli s “Jumpin’ Jack Flashom”, a potom nastavili s “It’s Only Rock ‘n Roll” kao da žele razuvjeriti kubanske vlasti oko te glazbe nekada smatrane instrumentom američkog imperijalizma.

EPA/Alejandro Ernesto
EPA/Alejandro Ernesto

Jagger, živahan usprkos 72. godini, u pratnji svojih kolega Keitha Richardsa, Ronnieja Wooda, Charlieja Wattsa i basista  Darryla Jonesa, izveo je 18 klasika poput “Sympathy for the Devil”, “Angie”, “Paint it Black” i na kraju “Satisfaction”.

U sportskom kompleksu u Havani otvorenom prije Castrove revolucije 1959. postavljena je pozornica duga 80 metara te sedam divovskih ekrana.

Brojni su Kubanci na koncert došli s raznim obilježjima Rolling Stonesa poput slavnog loga s usnicama i jezikom, te sa simbolima Sjedinjenih Država – bez obzira na to jesu li pogrešno mislili da su vremešni britanski rockeri Amerikanci, ili su samo željeli podržati atmosferu suradnje Kube i SAD-a potaknutu ovotjednim povijesnim posjetom američkog predsjednika Baracka Obame komunističkom otoku.

EPA/ALEJANDRO ERNESTO
EPA/ALEJANDRO ERNESTO

Komentiraj