FOTO: Javnozdravstvena akcija ‘Hodanjem do zdravlja’ održava se u zagrebačkom Parku Maksimir

Goran Kovacic/PIXSELL

Priključite se javnozdravstvenoj akciji ‘Hodanjem do zdravlja’ u zagrebačkom Parku Maksimir i u subotu 15. listopada učinite ‘korak prema zdravlju’.

U sklopu nacionalnog programa ‘Živjeti zdravo’ u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ‘Dr. Andrija Štampar’, u suradnji s Gradom Zagrebom i Gradskim uredom za zdravstvo te Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo podržite i budite dio akcije ‘Hodanjem do zdravlja’.

Uz neizostavnu šetnju Maksimirom u subotu 15. listopada, s početkom u 10.00 sati, građani će imati priliku uživati i u drugim rekreativnim aktivnostima te pritom dobiti savjete što mogu učiniti za svoje zdravlje.

Javnozdravstvenom akcijom ‘Hodanjem do zdravlja’ želi se osvijestiti građane o važnosti hodanja kao jednog od najučinkovitijih i zdravstveno najpoželjnijih oblika tjelesne aktivnosti. Tijekom šetnje na posebno označenoj stazi u sklopu Parka Maksimir, koja će u budućnosti postati i trajna ‘Staza zdravlja’, građani će imati priliku naučiti ‘pravilno hodati’ te pročitati edukativne poruke koje će biti postavljene uzduž cijele staze.

U sklopu događanja u Maksimiru posjetitelji će imati priliku izmjeriti krvni tlak, razinu šećera u krvi te potkožnog masnog tkiva, kao i obaviti spirometriju te dobiti savjete o važnosti redovite tjelesne aktivnosti, učincima hodanja na fizičko i psihičko zdravlje, uravnotežene prehrane te relaksacije. Šetnju će voditi stručne osobe koja će educirati posjetitelje i šetače o načinima pravilnog hodanja i prikazati nekoliko vježbi koje je poželjno napraviti prije početka hodanja.

Za one najmlađe sudionike javnozdravstvene aktivnosti ‘Hodanjem do zdravlja’ predviđene su razne edukativne i interaktivne radionice pod vodstvom stručnjaka s Kineziološkog fakulteta i Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu. Tako će se najmlađi moći okušati u atletici i sportskom poligonu i sudjelovati u radionici prve pomoći ‘Pomozi medi Jurici’ te u interaktivnoj radionici o uravnoteženoj prehrani.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se priključe akciji te da u subotu 15. listopada u 10.00 sati prošeću budućom ‘Stazom zdravlja’.

Prošlogodišnja akcija Navike-promijeni-i-zdravlje-pokreni
Prošlogodišnja akcija ‘Navike promijeni i zdravlje pokreni’ isto je održana u Parku Maksimir
Učenici su se zabavili igrajući natjecateljske igre
Učenici su se zabavili igrajući natjecateljske igre
navike-promijeni-i-zdravlje-pokreni-maksimir-1
Javnozdravstvenoj akcija ‘Hodanjem do zdravlja’ namijenjena je cijeloj obitelji

Komentiraj