Tvrtka Hewlett-Packard Inc. bilježi četrnaestu godinu predstavljanja na Filmskom festivalu u Cannesu i na temelju 75 godina duge tradicije u filmskoj inovaciji predstavlja uređaje koji redefiniraju način na koji ljudi dizajniraju, surađuju i stvaraju.

Iz radionice nagrađivanih radnih stanica i zaslona koji se koriste u filmskoj industriji, HP otkriva novu liniju vrhunskih računala Spectre x2, ENVY x360 i prijenosnih računala ENVY te nudi performanse, dizajn i inovaciju za digitalne kreativce, koji mogu nadahnuti svijet kao nikad do sad.

“Filmski festival u Cannesu okuplja najveće filmaše i umjetnike svijeta koji predstavljaju svoj jedinstven pristup pripovijedanju. Naši novi vrhunski proizvodi osmišljeni su za buđenje kreativnosti u svima nama. Danas predstavljena linija vrhunskih računala Spectre i ENVY nadahnjuje ljude diljem svijeta i potiče stvaralaštvo“, izjavio je Ron Coughlin, predsjednik osobnih sustava, HP Inc.

Svaki je aspekt HP-ovih računala Spectre i ENVY osmišljen za pomicanje kreativnih granica i otvaranje novih mogućnosti, čime HP potvrđuje vodeće mjesto u kreativnoj industriji. Smiona konstrukcija i vrhunski dizajn pridobit će pripadnike nove generacije koji koriste tehnologiju da bi se izrazili. Spectre x2, prvo luksuzno odvojivo računalo dizajnirano za Windows Ink1, ima sve, uključujući i olovku za precizno crtanje koju su osmislili sami umjetnici i koja će sigurno zadiviti digitalne kreativce. Svaki milimetar novih računala ENVY x360 i prijenosnih računala ENVY pruža iznimne performanse koje omogućuju korisnicima nov pristup radu, stvaranju i igranju bez ugrožavanja stila ili funkcionalnosti.

“Nisam očekivao da će me HP-ove najnovije tehnološke inovacije potaknuti na potpuno nov kreativni proces, na istraživanje novih medija pomoću digitalnog rukopisa – prikaz ljudskih emocija i energije na potpuno nov način. Dobio sam priliku uvesti ljude u dublju zajedničku priču za koju nisam znao da postoji. Rad s HP-om na ovom uzbudljivom projektu koji je predstavljen na Cannesu bio je izvrsno iskustvo koje mi je omogućilo umjetnički razvoj“, izjavio je Jordan Nickel (POSE), suvremeni umjetnik.

HP Spectre x2

HP Spectre x2 vrhunsko je odvojivo računalo koje ima performanse Intel® Core™ procesora sedme generacije, izdržljivost zahvaljujući zglobu od nehrđajućeg čelika i mogućnost stvaranja pomoću tehnologije Windows Ink.

Preciznost digitalnog rukopisa u svim načinima rada: Windows Ink olovka osjetljiva je na pritisak te omogućuje novim umjetnicima i kreativcima stvaranje niza umjetničkih efekata, od različitih debljina crta do suptilnog osjenčavanja i bojenja. Osim toga, stalak od nehrđajućeg čelika u obliku slova U omogućuje različite položaje, od polegnutog sve do 165 stupnjeva, koji su prilagođeni upotrebi digitalnog rukopisa i različitim stilovima života te istovremeno pruža iznimnu izdržljivost koja je važna za svakodnevnu upotrebu.
Dizajn unaprijeđen vrhunskim materijalima: aluminijsko kućište izrađeno CNC strojem u tamnosivoj boji s bakrenim stalkom pruža veću izdržljivost u svakoj krivulji i obrisu profinjenog dizajna.

Jasan prikaz: sjajan zaslon2 od 12.3 inča (3000×2000 px) sa 6 milijuna piksela dovodi HD na višu razinu uz još više opcija okolne rasvjete, što fotografima i grafičkim umjetnicima omogućuje bolji prikaz zaslona.

Izdržljiva odvojiva tipkovnica: tipkovnica je opremljena snažnim magnetom koji je drži pričvršćenu u svim načinima rada, dodirnom plohom od posebnog responzivnog stakla te je u punoj je veličini.

Kamere visoke razlučivosti: stražnja kamera od 13 MP, širokokutna prednja kamera od 5 MP s tehnologijom WDR i infracrvena kamera3 za biometrijsku provjeru identiteta značajke Windows Hello.

Dug vijek trajanja baterije uz HP-ovu značajku Fast Charge: HP-ova tehnologija Fast Charge5 omogućuje do 8 sati rada i zabave uz brzo punjenje baterije do 50 % kapaciteta u samo 30 minuta.

HP ENVY 13 i ENVY 17

Prijenosno računalo HP ENVY 13 nudi vrhunske performanse i funkcije dok ste u pokretu, dok ENVY 17 pruža performanse stolnog računala gdje god se nalazili te postaje kreativni alat čim osjetite nadahnuće.

Dizajn stvoren za crveni tepih: čvrsto metalno kućište u svijetlosivoj i zlatnoj boji s elegantnim zglobom za podizanje omogućuje dobar protok zraka u ventilatoru, kao i veću udobnost prilikom tipkanja.

Neograničena kreativnost: uz UHD zaslon s više od 8 milijuna piksela, četiri zvučnika s diskretnim pojačalima i širokokutnu HD kameru sa značajkom WDR3 nestaju granice između stvaranja i zabave.

Siguran sadržaj: dodatni HP-ov sigurnosni uređaj s ugrađenim čitačem otisaka prstiju na računalu HP ENVY 13 i značajkom Windows Hello pruža sigurnosne značajke koje objedinjuju praktičnost i zaštitu vaših najnovijih ideja.

Performanse za veću učinkovitost: omogućuje jednostavno obavljanje više zadataka istodobno s najnovijim procesorima Intel® Core™-i3, Intel® Core™-i5 i Intel® Core™-i77, a dodatna grafička kartica NVIDIA® pruža bolju razlučivost, veću brzinu odaziva i kvalitetu boja na zaslonu za one koji uređuju fotografije ili videozapise.

HP ENVY x360

Konvertibilno računalo HP ENVY x360 od 15.6 inča ima tehnologiju koja omogućuje prebacivanje između prijenosnog računala i tableta.

Napredni prilagodljivi dizajn: zaslon s tankim rubom, aluminijsko kućište i zglob pružaju kvalitetu i izdržljivost u svim načinima rada i u svim bojama – modeli s Intel procesorom nude se u svijetlosivoj boji, a modeli s AMD procesorom u tamnosivoj boji.

Zaslon za digitalni rukopis i strujanje sadržaja: certifikat za Windows Ink1 i precizna olovka s tehnologijom N-trig omogućuju jednostavno vođenje bilješki i označavanje dokumenata kao na papiru, dok UHD zaslon s tehnologijom IPS nudi više od 8 milijuna piksela za gledanje videozapisa ili uređivanje.

Pomicanje granica produktivnosti: korisnici mogu jednostavno obavljati više zadataka istodobno uz provjerene performanse i mogućnost izbora između najnovijih procesora Intel® Core™-i5 i Intel® Core™-i7 te procesora AMD A9 i A127,8 uz mogućnost konfiguracije na 16 GB DDR4 memorije za istovremeno pokretanje velikog broja aplikacija bez zastoja.

Cijene i dostupnost računala

HP Spectre x2 bit će dostupan u Republici Hrvatskoj ove jeseni, HP ENVY x360 15 dolazi krajem lipnja, kao i prijenosna računala HP ENVY 13 i HP ENVY 17.

Komentiraj