FOTO: ‘After Party’ je najbolji studentski film na 64. Pula Film Festivalu

Karla Jurić

Nakon nagrade za najbolju dokumentarnu režiju na 12. Filmskoj reviji Kazališne Akademije (12. FRKA), Viktor Zahtila s filmom ‘After Party’ gostovao je na Danima hrvatskog filma, a potom je osvojio priznanje za najbolji film iz Studentskog programa na 64. Pulskom filmskom festivalu.

‘After Party’ je dokumentarni film koji prati posljednje dane u ljubavnom odnosu dvojice muškaraca, a nastao je u produkciji Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Autorsku ekipu čine: redatelj Viktor Zahtila, direktorica fotografije Karla Jurić, montažerka Elena Radošević i producent Marin Leo Janković.

“Oduševilo me kako mi je nakon odgledanog filma prišlo više ljudi koje je naš uradak dotaknuo na emotivnoj razini. Mnogo njih mi je počelo pričati o svojim odnosima i kako su vidjeli sebe u nekim dijelovima filma, što mi puno znači. Također, sviđa mi se što se mnogim hetero frajerima sviđa scena seksa kao scena seksa, bez da ih ugrožava činjenica da je riječ o dva muškarca.”, rekao je Viktor Zahtila.

Viktor Zahtila naglašava kako “nije riječ o LGBT filmu, jer se radnja ne bavi ni identitetom, ni aktivizmom, ni tolerancijom”, a činjenica homoseksualnosti protagonista uzima se zdravo za gotovo.

Nakon prestižnog festivala u Puli, ‘After Party’ penje se na popularno ‘Brdo filmova’, odnosno 20. Motovun Film Festival, gdje će biti prikazan kao dio programa ‘Hrvatska, ukratko!’ u petak, 28.07. u 22 sata u romantičnom Vrtu.

Komentiraj