facebook.com

Falkensteiner Punta Skala triatlon očekuje više od 600 sportaša i rekreativaca

Prvenstvo Hrvatske u srednje dugoj disciplini najzahtjevnija je disciplina jedinstvenog natjecanja Falkensteiner Punta Skala triatlona (1900 metara plivanja, 90 kilometara vožnje bicikla i 21 kilometar trčanja).

Prijavljeni su brojni natjecatelji među kojima je i prošlogodišnja natjecateljica prestižnog triatlona IRONMAN World Championship na Havajima, Đurđica Orepić. Ova majka troje djece prvi je maraton otrčala s 47 godina, a od tada pobjeđuje na raznim svjetskim natjecanjima.

Zagovaratelj zdravog života, fitnes trener i svestrani sportaš Mario Valentić ljubitelj je Falkensteiner Punta Skala triatlona na kojem gostuje već četvrti put. I ove će godine sudjelovati u štafeti zajedno s voditeljicom Anom Radišić, a pridružuje im se i juniorska reprezentativka hrvatske u biciklizmu, Josipa Šintić.

“Ponosan sam ambasador Falkensteiner Punta Skala triatlona već četvrtu godinu. Svaki put sam sudjelovao u drukčijim disciplinama, a ove godine to je plivanje. Natjecati se može u raznim kategorijama, ovisno o fizičkoj spremnosti i zbog toga je idealno i za profesionalce i za amatere“, rekao je Mario Valentić.

Trčanje zanimljive dionice uz more duge pet ili deset kilometara privlači najviše profesionalnih sportaša, ali i amatera. Među sudionicima je i glumica Ecija Ojdanić koja za sebe kaže da je ovisnica o trčanju, a ove će godine ponovo savladati dionicu dugu deset kilometara.

“Presretna sam što i ove godine sudjelujem u utrci u Falkensteiner resortu. Prošlogodišnja utrka ostala mi je u prekrasnom sjećanju. Organizacija i sjajni hoteli s vrhunskom uslugom. A, nije zanemarivo da je cijela obitelj uživala u odličnom vikendu“, izjavila je Ecija Ojdanić.

Supersprint triatlon namjenjen je početnicima, a uključuje 250 metara plivanja, sedam kilometara vožnje bicikla i 1.8 kilometara trčanja. Da ni najmlađi sportaši ne budu zakinuti pobrinut će se Aquatlon s 80 metara plivanja, i 800 metara trčanja.

Falkensteiner Punta Skala triatlon održava se 28. svibnja u Gradu Zadru.

Komentiraj