Evo za što se sve tereti Čaleta, koji je danas pobjegao policajcima pred Sudom

 

U Splitu je danas nakon suđenja na Županijskom sudu, pobjegao Branimir Čaleta, muškarac optužen zbog ubojstva svoje trudne djevojke. Čaleta je pobjegao s lisicama na rukama. Pravosudni su policajci  zapucali u zrak u blizini Županijskog suda u Splitu kako bi upozorili na odbjeglog optuženika, koji je, kako su objavili mediji, pobjegao preko parkirališta suda u trenutku kada su ga policajci vodili prema policijskom vozilu.

Veliki propust: Optuženik za ubojstvo pobjegao pravosudnim policajcima

Splitsko Županijsko državno odvjetništvo podignulo je lani u rujnu optužnicu protiv 35-godišnjeg Branimira Čalete, koji je prije šest godina u hostelu u Ukrajini ubio trudnu Ukrajinku s kojom je bio u ljubavnoj vezi.

On je nakon ubojstva preko Slovačke pobjegao u Hrvatsku, gdje je sve do početka srpnja bio slobodan jer Hrvatska ne izručuje svoje državljane zemljama koje nisu članice EU-a, a uhićen je tek nakon što je iz Ukrajine stigla zamolnica za ustupanje kaznenog progona.

Splitsko tužiteljstvo je nakon provedene istrage protiv njega podignulo optužnicu tereteći ga da je 15. rujna 2013. između 14:15 i 20 sati u sobi hostela u Ukrajini ubio 36-godišnju državljanku Ukrajine s kojom je bio u ljubavnoj vezi i za koju je znao da je u visokom stadiju trudnoće.

Muškarac je ženu ubio tupim tvrdim sredstvima kojima ju je snažno udario po glavi nanijevši joj osobito teške tjelesne ozljede opasne za život zbog kojih su preminule ona i nerođeno dijete, objavilo je splitsko Županijsko državno odvjetništvo na svojim internetskim stranicama, ne otkrivajući identitet okrivljenika.

Optuženik, koji uz hrvatsko ima i slovačko državljanstvo, nakon ubojstva je pobjegao, a na nepoznatom mjestu odbacio je svoju odjeću te odjeću i mobitel žrtve.

Tužiteljstvo je predložilo da se protiv njega produlji istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i posebno teških okolnosti počinjenja kaznenog djela.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner