DRSKO PONAŠANJE: Francuz uhićen zbog nasilja u obitelji i napada na policajce

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Pulska je policija u utorak u večernjim satima privela 49-godišnjeg francuskog državljanina zbog nasilničkog ponašanja u obitelji te vrijeđanja i napada na policajce.

Policijski službenici su 10. kolovoza oko 22.30 sati, u jednom pulskom hotelu, postupali po dojavi o obiteljskom nasilju te su utvrdili da je 49-godišnji francuski državljanin, prvo verbalno, a potom i fizički napao svoju partnericu, 46-godišnju francusku državljanku.

 

  • Osumnjičeni je nastavio s protupravnim ponašanjem i tijekom liječničkog pregleda, kada je vrijeđao drugog policijskog službenika i pokušao ga udariti nogom u kuk

 

Prilikom policijske intervencije, muškarac je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike te je pokušao pobjeći, radi čega su nad njim “primijenili sredstva prisile” i priveli ga u policijsku postaju. Tijekom privođenja, 49-godišnjak, koji je bio pod vidnim utjecajem alkohola, vikao je i galamio, a u policijskoj postaji je glavom pokušao udariti policijskog službenika, koji se uspio izmaknuti i izbjeći udarac.

Osumnjičeni je nastavio s protupravnim ponašanjem i tijekom liječničkog pregleda, kada je vrijeđao drugog policijskog službenika i pokušao ga udariti nogom u kuk, no policijski službenik je blokirao udarac, nakon čega ga je osumnjičeni nastavio vrijeđati i prijetiti mu.

U događaju je lakše ozlijeđen jedan policijski službenik. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je 11. kolovoza u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu istarske policije, dok se radi počinjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, protiv njega podnosi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Komentiraj