U sinoćnjoj emisiji ‘Pressing’ N1 televizije HDz-ov Drago Prgomet rekao je kako Mostu neće dati mjesto predsjednika Sabora. “Kada pogledate rezultate, ne vidim razloga zašto HDZ ne bi imao i predsjednika Vlade i Sabora”, rekao je.

Prgomet je dodao kako će s Mostom tražiti pravi koalicijski ugovor s jasnim zadacima tko što mora napraviti. Naglasio je kako nema pregovora oko toga da premijersko mjesto pripada HDZ-u. “Projekt s nestranačkim premijerom se pokazao neuspješnim. Normalna demokratska praksa je da relativni pobjednik da premijera. Ne vidim zašto bi se o tome razgovaralo”, kaže.

Danas započinju pregovori s Mostom, a HDZ je formirao skupinu koja će s njima pregovarati. “Mi ne vidimo niti jedan razlog da se čeka. Jasno je – mi smo pobjednici. Zapeti smo k’o puška. Drugi politički akteri će sami sebi krojiti budućnost”, rekao je Prgomet i dodao da bi u novoj Vladi bilo poželjno smanjiti broj ministarstava. Dodaje i kako su spremni pregovarati s HNS-om, jer postoje ljudi koji su spremni podržati dobar dio HDZ-ovog programa. “Ali, Most nam je prva opcija s kojom želimo razgovarati, poruka je poslana”.

Na pitanje je li mu žao zbog epizode ‘zastora’, Prgomet kaže: “Nije mi žao. Odazvao sam se pozivu tadašnjeg premijera, o sadržaju razgovora sam sve rekao. Ne bih imao ništa protiv da sve što je rečeno du večer dođe u javnost. Ali to je do gospdina Milanovića”.

Uz Prgometa u emisiji je gostovao i SDP-ov Arsen Bauk, koji je rekao kako ne želi biti jedan u nizu koji će sada kritizirati Zorana Milanovića. “Nikad nismo dobili manje od 30 posto glasova. To želim i drugima, koji će ga naslijediti”, kaže Bauk.

Na pitanje kako će se sada SDP razvijati kaže: “Novi predsjednik će iznijeti smjernice i poslije izabrano vodstvo. Mislim da SDP ima jasne vrijednosti, koje su potrebne Hrvatskoj. Na ljevici nemamo nikakvu konkurenciju. Ako su te vrijednosti bile krivo izražene, a zato jedan dio birača nije glasao za nas, moramo to popraviti”. Na kraju je potičio kako će se kandidirati za Glavni odbor SDP-a, a možda i za Predsjedništvo.

Komentiraj