dm

dm drogerie markt uručio donaciju Udruzi Europa Donna Hrvatska

dm drogerie markt je Hrvatskom forumu protiv raka dojke Europa Donna uručio donaciju u vrijednosti od 246 500 kuna za kupnju uređaja za intraoperativno zračenje.

“Od raka dojke u Hrvatskoj oboli gotovo svaka deseta žena, a nabava aparata za intraoperativno zračenje uvelike bi im olakšala borbu s tom teškom bolešću. Prednosti ove terapije kod žena kod kojih je ovaj postupak indiciran su prvenstveno medicinske, ali i socijalne, jer je oporavak kraći, a povratak u obitelj i na radno mjesto brži. Ekonomski gledano, cijena liječenja je niža, nema ponovne hospitalizacije ili putnih troškova za poslijeoperacijsko zračenje. Zahvalni smo našem partneru dm-u koji nas podupire u prikupljanju sredstava potrebnih za kupnju aparata”, izjavila je doc. dr. sc. Vesna Ramljak, prim. dr. med., predsjednica udruge Europa Donna Hrvatska.

“Partnerstvo s Europa Donnom omogućilo nam je da potaknemo kupce da razmišljaju o tome kako mogu doprinijeti svom zdravlju, što je jedan od glavnih ciljeva dm-ovog društveno odgovornog poslovanja. Kampanja ‘I zima toplo srce ima’ zato je imala i edukativnu ulogu, jer smo svima koji su zamijenili bodove osigurali ključne informacije o samopregledu dojki i redovitim pregledima. U ime dm-a zahvaljujem svim kupcima koji su podržali prikupljanje sredstava kojima smo omogućili udruzi Europa Donna Hrvatske da napravi još jedan korak prema kupnji uređaja za intraoperativno zračenje”, izjavila je Gordana Picek, članica Uprave dm-a.

Sredstva za kupnju uređaja prikupljaju se i u sklopu humanitarne kampanje ‘Darujmo ružičasti život’.

Đana Atanasovska (Europa Donna); Vesna Ramljak (Europa Donna); Aleksandra Podobnik (Europa Donna); Gordana Picek (dm); Ksenija Stanić (Klinika za tumore)

Komentiraj