Divjak prozvala Borasa i Čovića: “Ne mogu 70-godišnjaci zaustavljati mlađe i sposobnije”

 

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, koja će nakon završetka mandata napustiti politiku, u četvrtak je na svom Facebook profilu prozvala rektora Sveučilišta u Zagrebu Damira Borasa i Antu Čovića.

“Akademske klike uništavaju sustav znanosti i visokoga obrazovanja i na to stalno upozoravam. Osovina Čović-Boras radi ogromnu štetu sustavu znanosti i visokog obrazovanja, ali članovi Senata trebaju preuzeti odgovornost i usmjeravati Sveučilište tako da daje podršku izvrsnima, onima koji mogu doprinijeti razvoju Sveučilišta i kvaliteti znanosti i obrazovanja. Ne mogu 70-godišnjaci zaustavljati mlađe i sposobnije. Poštujem autonomiju sveučilišta, ali ne smijem šutjeti u ovakvim situacijama. Sveučilište mora bolje”, napisala je Divjak na Facebooku.

Akademske klike uništavaju sustav znanosti i visokoga obrazovanja i na to stalno upozoravam. Osovina Čović-Boras radi…

Posted by Blaženka Divjak on Thursday, July 9, 2020

Podsjetimo, Boras je jučer suspendirao dekanicu Filozofskog fakulteta Vesnu Vlahović-Štetić zbog kršenja zakona i Statuta Sveučilišta u Zagrebu, a za obnašatelja dužnosti dekana imenovan je prorektor Miljenko Šimpraga. Kako je objavio Rektorat, odluka o suspenziji temelji se na presudi Županijskog suda u Zagrebu od 26. lipnja 2020. kojom je Vesna Vlahović-Štetić pravomoćno osuđena za šikaniranje, odnosno mobing Ante Čovića kao zaposlenika Fakulteta, čime je ugrožavala dostojanstvo zaposlenika u sferi komuniciranja, održavanja socijalnih odnosa i kvalitete profesionalnog statusa, stoji u priopćenju.

AKCIJA STUDENATA: ‘Bella Ciao’ i pljesak za suspendiranu dekanicu Filozofskog fakulteta

Rektor Boras suspendirao dekanicu Filozofskog fakulteta Vlahović-Štetić

Komentiraj