DAVOR BERNARDIĆ: ‘Na izbornoj listi treba biti mjesta za Stjepana Mesića’

FaH

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić izjavio je u četvrtak, komentirajući najavu izbornog angažiranja bivšeg predsjednika Republike Stjepana Mesića u sklopu Narodne koalicije, da je Mesić jedan od političara koji su najsnažnije obilježili noviju hrvatsku povijest, pa za takvog čovjeka treba biti mjesta na izbornoj listi.

“Uz Franju Tuđmana i Ivicu Račana on je definitivno treći, odnosno tu je negdje. Bio je posljednji predsjednik Jugoslavije, predsjednik hrvatske Vlade, predsjednik Hrvatskog sabora, predsjednik Republike Hrvatske u dva mandata i sasvim sigurno je duboko obilježio hrvatsku politiku i povijest. Prema tome, za takvog čovjeka treba imati mjesta”, izjavio je Bernardić komentirajući najavu da bi se Mesić mogao naći na 10. mjestu na listi Narodne koalicije u prvoj izbornoj jedinici.

Što se tiče mogućih sukoba između SDP-a i HNS-a zbog koalicije s HSS-om, Bernardić smatra kako oko toga neće biti nikakva spora. “Pa i HNS je narodna stranka, a HSS ima dugu povijest narodne stranke. Prema tome, riječ je o narodnim strankama u Narodnoj koaliciji”, kazao je.

“Sjetimo se da je HSS u vrijeme Stjepana Radića bio avangarda hrvatskog društva i puno bliži socijaldemokratskim vrijednostima. Jedan od mojih rođaka Ivan Bernardić bio je poznati HSS-ovac i hrvatski revolucionar, koji je u tri režima ukupno osuđen na 30 godina zatvora”, rekao je Bernardić ustvrdivši da socijaldemokracija u Hrvatskoj također pripada Radićevoj ostavštini.

Komentiraj