SASTANAK PREDSJEDNIŠTVA HDZ-a: Sve veća podrška Plenkoviću za novog šefa HDZ-a

Autor:

04.04.2014., Zagreb - U Hrvatskom saboru u dvorani Ivana Kukuljevica, HDZ predvodjen Tomislavom Karamarkom predao je DIP-u listu za izbor clanova u Europski parlament iz RH. 
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Sastanak Predsjedništva HDZ-a trebao bi se održati danas u 15 sati, a tema su pripreme za unutarstranačke i prijevremene parlamentarne izbore.

Podsjetimo kako nakon ostavke Tomislava Karamarka na mjesto predsjednika HDZ-a, stranka mora izabrati novog lidera.

Tomislav Tolušić je odustao od utrke za šefa HDZ-a, potvrdio je za Jutarnji list. Iz krugova bliskih njemu, Dnevnik Nove TV doznaje kako bi Tolušić trebao podržati Andreja Plenkovića. Među mogućim kandidatima pretendentima za predsjedničku poziciju je i europarlamentarka Ivana Maletić, piše Dnevnik.hr.

Radi se o nizu utjecajnih članova HDZ-a koji su odlučili stati iza Plenkovića kao idealnog kandidata za novog predsjednika stranke. Za Jutarnji je svoj stav potvrdio i Tomislav Čuljak, jedan od moćnijih ljudi iz stranačkog vrha.

‘Osobno podržavam Andreja Plenkovića. Nemam dileme da je trenutno najbolji izbor za predsjednika HDZ-a. Uvjeren sam da će mu podršku pružiti Vukovarsko-srijemska županija te peta izborna jedinica’, potvrdio je Čuljak za Jutarnji.

Davor Stier, koji će u Plenkovićevu timu biti zadužen za medije, danas je također za Jutarnji potvrdio kako su još u petak počeli s postupkom prikupljanja potpisa. Za kandidaturu je u roku od deset dana potrebno prikupiti pet tisuća potpisa.

‘Ovdje se ne radi samo o izboru predsjednika HDZ-a, ovo je pitanje budućeg premijera, a realno Andrej Plenković se čini kao najizgledniji kandidat i opcija koja se može nositi sa zahtjevnošću aktualne političke situacije – poručio je danasAndrija Mikulić, predsjednik HDZ-a Grad Zagreb, uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a koja će se održati u 15 sati, javlja Jutarnji.

‘Onaj koji će prihvatiti suradnju sa županijskim predsjednicima i bude spreman s njima surađivati kao izabranim čelnicima imati će podršku’, poručio je Mikulić, koji je javno istupio jučer ujutro nakon što su Plenkovića javno podržali Tomislav Čuljak i Tomislav Tolušić.

Prije same sjednice Predsjedništva HDZ-a, novinari su upitali Zlatka Hasanbegovića hoće li se i on kandidirati na što je on rekao da ‘to zna samo vidoviti Milan.’ Na pitanje što će presuditi hoće li se kandidirati ili ne rekao je – bit će kako grah padne, piše Dnevnik.hr.

Miijan Brkić rekao je kako će na Predsjedništvu biti govora o unutarstranačkim izborima.

Uskoro opširnije…

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)