Françoise Hardy i u 76. godini svira i pjeva

Jedna je od najomiljenijih francuskih pjevačica, ne samo u domovini već i šire. Možda je većina i doživljava samo kao ikonu šezdesetih godina prošlog stoljeća, no ‘La Grande Dame de la chanson française‘ puno je više od toga.

Družila se sa Beatlesima, Animalsima, Rolling Stonesima, a kažu da je Mick Jageger najviše utjecao da se više ne osjeća kao ružno pače kada ju je u jednom intervjuu nazvao idealnom ženom. Upravo ju je i u to vrijeme, za boravka u Parizu, na jednoj fotografiji primijetio i Bob Dylan. “For Françoise Hardy/ At the Seine’s Edge…” dio je pjesme na ovitku njegovog albuma “Another Side of Bob Dylan” (1964.). Upoznali su se tek dvije godine kasnije na prvom Dylanovom koncertu u Francuskoj: nakon prvog, akustičnog dijela nastupa, Dylanov prijatelj prišao je Hardy koja je bila u publici i rekao da se Bob neće vratiti na pozornicu ako je ne upozna. Našli su se kasnije u jednom pariškom hotelu, a tada je 22-godišnjoj i pomalo sramežljivoj Hardy odsvirao “I Want You” i “Just Like a Woman”. I više se nikada nisu susreli.

Suvišno je reći da su svi bili potajno zaljubljeni u nju, a ljudima se sviđala jer se ponašala kao djevojka iz susjedstva. I dalje svira i pjeva i kažu da je u vrhunskoj formi, a upravo je proslavila 76. rođendan.

Komentiraj