DALIĆ ‘U mogućem otkupu udjelu MOL-a u Ini nema zastoja’

HINA/ Daniel KASAP

Ministarica gospodarstva i potpredsjednica Vlade Martina Dalić u srijedu je izjavila da nije došlo do nikakvog zastoja u postupku priprema za mogući otkup udjela MOL-a u Ini te da se ta transakcija odvija primjereno njezinoj složenosti.

Dalić je podsjetila kako tim poslom koordinira i rukovodi Savjet za pregovore s Mol Hungarian Oil&Gas PLC vezano uz mogući otkup dionica koje MOL drži u Ini, kojeg je Vlada osnovala sredinom siječnja ove godine.

Na pitanje kada se Savjet posljednji puta sastao, Dalić je odgovorila da to treba pitati predsjednika tog Savjeta. Smatra da nije ništa zapelo. “Ta transakcija, njezina priprema, njezino odvijanje mislim da se odvija primjereno njezinoj složenosti”, rekla je Dalić nakon konferencije Zagrebačke burze o financiranju poduzetništva putem tržišta kapitala.

Dodala je da će se eventualni otkup provesti ‘ukladno visokim standardima koji se primjenjuju u takvim transakcijama, dakle transakcijama spajanja, pripajanja’, te da će se za procjenu vrijednosti kompanije, pravnih pitanja konzultirati s najkvalitetnijim stručnjacima.

“Osloboditi Hrvatsku rizika prezaduženosti znači da se sve ekonomsko političke odluke uključujući proračun, uključujući i druge načine generiranja javnog duga, moraju rukovoditi tim glavnim i temeljnim ciljem Vlade”, zaključila je.

Komentiraj