Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković u srijedu je održao konferenciju za novinare, na kojo je govorio o situaciji u Agrokoru, kao i neopozivoj ostavci izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka. Premijer je najavio kako će Ramljak ostati na svojoj poziciji do imenovanja nove izvanredne uprave.

Novinari su Plenkovića pitali i o ministrici gospodarstva i potpredsjednici Vlade Martini Dalić. “Ovaj proces danas nije isti kao što je bio 10. travnja. Vlada u svom repertoaru odluka ima u formalno-pravnom smislu samo imenovanje izvanredne uprave. Sve ostalo nisu odluke koje donosi Vlada i to podcrtavam i zato smo donijeli ovakav zakon koji stavlja naglasak na to. Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Dalić posebno je bila angažirana na ovom, između ostaloga sastanak odbora za gospodarstvo koji je održan proteklog tjedna u biti je bio dogovoren između mene i predsjednika odbora prije nego što je ovo izašlo u medije. To je dosta važno za znati. Mi smo rekli da smo spremni da se o detaljima procesa govori i na sjednici Odbora. To što se 4 i pol sata temeljito raspravljalo o ovom segmentu ne znači da se nije pričalo o drugim stvarima”, rekao je premijer.

“Mislite li da sam ja sretan što imamo ovakvu situaciju? Naravno da nisam zadovoljan, ali moja odgovornost je veća. Moja je odgovornost da proces dovedemo do kraja i nijednim potezom ne ugrozimo cilj. Moj odnos s potpredsjednicom Vlade je jako dobar i ona nastavlja svoj posao kao i dosad”, dodao je.

Novinari su Plenkovića pitali i o eventualnoj rekonstrukciji Vlade, o čemu je Nacional pisao u novom broju. “Rekonstrukcije vlade će biti i može biti ako ja procijenim da je tome došlo vrijeme. Što se tiče izvanrednog povjerenika, ovo je kao ona priča o jednom šniclu i nekom malo većem”, rekao je.

Komentiraj