BLIZAK SURADNIK I ČOVJEK OD POVJERENJA Andreja Plenkovića proteklih je dana provjeravao kako bi unutar Vlade i HDZ-a bila primljena ideja o mini rekonstrukciji Vlade, koju iznevjereni premijer planira zbog uloge Martine Dalić u Agrokoru

Martina Dalić odlazi, Ante Ramljak ostaje. To je sadržaj jednog od izglednijih scenarija o kojima premijer Andrej Plenković diskutira s najužim krugom najpovjerljivijih suradnika o načinu izlaska iz krize povezane s prekomjernim honorarima za savjetnike iz inkubatora Borislava Škegre koji su angažirani u Agrokoru. To je za Nacional otkrilo više izvora bliskih premijeru Plenkoviću.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

FOTO:Pixsell
PODIJELI
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.