Crnogorski državljanin na kruzeru Diamond Princess zaražen koronavirusom

Crnogorski državljanin, član posade kruzera Diamond Princess u japanskoj luci Yokohami, pozitivan je na koronavirus, potvrdilo je danas ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore.

On je, kako je iz MVP-a priopćeno medijima u Podgorici, u telefonskom razgovoru rekao da se osjeća dobro.

Ranije danas objavljeno je kako je u Italiji zaraženo troje ljudi te kako se sumnja da je još dvoje zaraženo. Agencija ANSA piše da su pozitivni na virus 38-godišnji Talijan, njegova trudna supruga i prijatelj.

Pretpostavlja se da se 38-godišnjak zarazio nakon što je večerao s prijateljem koji je krajem siječnja putovao u Kinu. To je prvi slučaj lokalnog prijenosa potencijalno smrtonosne bolesti u toj državi.

“Pozvali smo stanovnike Codogne, Castiglione d’Adde i Casalpusterlenga da ostanu kod kuće zbog mjera opreza”, rekao je član regionalne vlade Giulio Gallera.

Premijer Giuseppe Conte rekao je da je uspostavljena obvezna karantena za sve koji su bili u kontaktu sa zaraženim pacijentima. “Većina onih koji su bili u kontaktu sa zaraženim pacijentima su identificirani i podvrgnuti potrebnim testovima i mjerama”, priopćeno je iz regije.

U Kini je potvrđeno preko 75.400 slučajeva koronavirusa, a umrlo je 2.236 ljudi.

Komentiraj