ĆORUŠIĆ: “Bit će još slučajeva oboljelih od koronavirusa, ali nema mjesta panici”

Ravnatelj KBC-a Zagreb dr. Ante Ćorušić jučer je u emisiji ‘Otvoreno’ HRT-a kazao da će se u Hrvatskoj vjerojatno pojaviti još slučajeva koronavirusa, ali ističe da nema mjesta panici.

“Hrvatska je dio svijeta, ovo je danak globalizaciji, toga moramo biti svjesni. Samo moramo smiriti javnost, ne radi se o posebnoj situaciji”, rekao je Ćorušić i poručio da nema potrebe za velikom opskrbom.

Naglasio je da se radi o virusu sličnom gripi. “Samo su naivni vjerovali da Hrvatska može izbjeći bilo koji oblik zaraze koronavirusom”, rekao je Ćorušić.

Dodao je da su sukladno dogovorima s kriznim stožerom poduzeli niz aktivnosti. To uključuje označavanje prostora gdje bi eventualno smjestili veći broj ljudi i izolirali ih, no naglasio je da za to vjerojatno neće biti potrebe. “Ove priče o karanteni na Rebru nemaju smisla. Nema karantene. To je prostor koji je predviđen da bi eventualno, u slučaju šire opasnosti nego što će biti, imali rezerviran prostor koji bi se lako mogao prenamijeniti. Samo to”, rekao je Ćorušić, dodajući da se operacije na Rebru i dalje obavljaju.

Ćorušić je rekao da dio pacijenata skriva da su bili u Italiji. Jedan je ipak rekao da je bio u Veneciji prije tjedan dana i za njega se čekaju rezultati koji bi trebali biti poznati danas.

Komentiraj