Legendarni hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević u srijedu je na svojoj web stranici prokomentirao odlazak Zlatka Kranjčara s klupe Dinama. Blažević kaže kako se hrvatski prvak ‘poigrao s klupskom legendom’.

“To je ispod svake razine, neljudski, nehumano, bit ću i oštriji – bezobrazno. Kranjčar nije bilo tko, Kranjčar je jedno od najvećih imena koje je Dinamo ikada iznjedrio. Zar to Barišić ne zna?”, pita se Blažević.

Dodaje i da je upozoravao na mogući rasplet događaja u Dinamu. “Dinamov predsjednik okrenuo je leđa treneru kojeg su izabrali prije 87 dana i koji je klub financijski osigurao prolaskom u Ligu prvaka. K tome, amnestirao je od krivice i igrače koji snose svoj dio odgovornosti. I dogodio se 2-5 poraz u Rijeci… Cico je sam otišao, nije želio da bude istjeran!”, poručuje.

Blažević napominje kako se s Kranjčarom na takav način nije smjelo postupiti. “Sramota!”, ističe Ćiro.

“Meni je to nedopustivo. Osjećam se slabo zbog toga. Ma, ne mogu doći k sebi, tako se šutati s klupskim legendama. To nikad nijedan klub u svijetu nije napravio. Nijedan! Pa, Kranjčar je veći od svih nas, pa i od Dinama. Meni je to mučno promatrati, tako čovjeka nasanjkati, to je zločin. Mislim da me ogorčenje nikad neće napustiti. Čovjeku su dali jednu momčad, a rasprodajom u dva tjedna ostavili ga s drugom momčadi. Žrtvovali su ga kao pijuna u šahu. Bez poštovanja i korektnosti tako čovjeka poniziti, to zaslužuje svaku osudu. Ja se s time ne mogu i ne želim pomiriti. Hoće li itko reagirati?”, zaključuje ‘trener svih trenera’.

Komentiraj