Kod četvorice muškaraca pronađeno oružje – poluautomatske puške, pištolji, streljivo

Primorsko-goranska policija u srijedu je izvijestila da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad četvoricom hrvatskih državljana, starosti 23, 60, 64 i 20 godina zbog sumnje na počinjenje devet kaznenih djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te kaznenih djela teške krađe i prikrivanje.

Kako se navodi u policijskom priopćenju, 19. listopada ove godine policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko zaustavili su osobno vozilo, riječkih registracijskih oznaka, te kod 23-godišnjeg putnika u vozilu pronašli pištolj marke Crvena zastava, prepravljeni plinski pištolj s pripadajućim spremnikom i pedesetak komada streljiva.

Zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela priveden je na kriminalističko istraživanje, kojim je utvrđeno da je tijekom 2018. godine te u lipnju ove godine neovlašteno, u zamjenu za druge predmete (sat, ukrasne tanjure, pisaću mašinu) od 60-godišnjeg hrvatskog državljanina s područja Karlovačke županije, nabavio vojnu poluautomatsku pušku i pištolj.

Također, utvrđeno je i da je 23-godišnjak navedenu poluautomatsku pušku dao u posjed 20-godišnjem hrvatskom državljaninu, koji ju je potom prodao 64-godišnjaku. Poluautomatska puška je oduzeta, a u sklopu kriminalističkog istraživanja na širem području Vrbovskog i Ogulina obavljene su pretrage doma i drugih prostorija osumnjičenih hrvatskih državljana, starosti 23 i 60 godina.

Policijski su službenici u tim pretragama pronašli i oduzeli još jednu vojnu poluautomatsku pušku s tri spreminika, više komada vojnog tromblonskog streljiva, veća količina raznih cijevi, spremnika i drugih dijelova vojnog oružja.

Policija sumnjiči 20-godišnjaka i za počinjene kaznenog djela teške krađe jer je utvrđeno kako je 12. listopada iz kapelice na području Severina na Kupi otuđio brončano zvono te ga potom prodao 60-godišnjaku. Zbog sumnje da je kupio zvono iako je znao da je pribavljeno kaznenim djelom 60-godišnjak je prijavljen i za kazneno djelo prikrivanja.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 60-godišnjak je kazneno prijavljen za četiri, 23- godišnjak za tri, a preostala dvojica osumnjičenih za po jedno kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Pritvorskom nadzorniku predana su dva osumnjičenika, hrvatski državljani u dobi od 60 i 23 godine.

Komentiraj