Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić, nakon sudačke odluke da se utakmica sedmog kola kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, protiv Kosova, prekine zbog natopljenog terena i kiše, izjavio je da je prekid utakmice bilo jedino logično rješenje.

“Vidjelo se da uvjeti nisu pogodni za igru. I mi i gosti pokazali smo dobru volju, nastojali doći na zagrijavanje, pokušali igrati, no u prvih 20 minuta bilo je očito da se samo možemo dovesti u situaciju da se netko ozlijedi. Bilo je logično prekinuti utakmicu”, rekao je hrvatski izbornik.

Istog je mišljenja i kapetan reprezentacije Luka Modrić. “Od početka je bilo jasno kako se u ovim uvjetima nije moglo igrati. Nama je ovo bila prevažna utakmica i zato nismo željeli ništa riskirati. Pokazali smo dobru volju i započeli utakmicu, ali vrlo brzo je bilo jasno kako nema smisla nastaviti”, kazao je.

Odluku o terminu odigravanja prekinute utakmice protiv Kosova donijet će FIFA, a Vatrene već u utorak čeka vruće gostovanje u Turskoj. Na čelu skupine I trenutačno je Ukrajina sa 14 bodova, Hrvatska i Island imaju po 13, a Turska 11. Hrvatska ima utakmicu manje.

Komentiraj