Hrvatska
Decoration icon

HDZ

Butković o Banožiću: “Ljudi, dogodila mu se nesreća, nećemo sad čovjeka izbaciti iz stranke”

Autor:

20.11.2023., Zagreb - Oleg Butkovic dolazi na sastanak sireg Predsjednistva HDZ-a srediste Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba u Gundulicevoj ulici. Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Josip Regovic/PIXSELL

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković komentirao je u ponedjeljak stranačku sudbinu smijenjenog ministra obrane Marija Banožića, istaknuvši da se “čovjeku dogodila nesreće” te da ga neće izbaciti iz HDZ-a, čiji je član. 

“On je član HDZ-a. Ljudi, čovjeku se dogodila nesreća, pa nećemo izbaciti sad čovjeka iz stranke”, rekao je Butković medijima uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Odvjetnica smijenjenog ministra obrane Banožića u ponedjeljak je povukla zahtjev za aktivacijom i mirovanjem njegovog saborskog mandata kojeg je temeljem punomoći podnijela u petak.

Butković je rekao da ne zna za razloga povlačenja tog zahtjeva i poručio novinarima da to moraju pitati njegovu odvjetnicu.

Jandroković: U HDZ-u još nismo razgovarali o Banožićevoj stranačkoj sudbini

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković istaknuo je pak kako je Banožić “vjerojatno procijenio da je to tako bolje”.

“Znam da mu je zdravstveno bolje, što je dobro, i vjerojatno je u konzultacijama s bližnjima to ovako ocijenio”, poručio je Jandroković.

Odgovarajući na pitanje o Banožićevoj stranačkoj sudbini u HDZ-u, Jandroković je pak poručio da u HDZ-u o tome još nisu razgovarali.

“Čekamo da se oporavi kolega Banožić pa ćemo onda razgovarati o svemu”, rekao je Jandroković.

Banožiću se, nakon prometne nesreće koju je skrivio i u kojoj je poginula jedna osoba, zdravstveno stanje poboljšalo, pa je s odjela Jedinice intenzivnog liječenja premješten na Kliniku za neurokirurgiju.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.