Banožićeva odvjetnica povukla zahtjev! Sjednica MIP-a otkazana, Jankovics: “Ne bih komentirao…”

Autor:

28.09.2023., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Ministar obrane BiH Zukan Helez, primio je u posjetu ministra obrane Republike Hrvatske Marija Banozica. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Armin Durgut/PIXSELL

Odvjetnica bivšeg ministra obrane Maria Banožića u ponedjeljak je povukla zahtjev za aktivacijom i mirovanjem njegova zastupničkog mandata zbog osobnih razloga koji je, temeljem punomoći, podnijela u petak, doznaje se u Hrvatskom saboru.

“Ne bih to komentirao“, kratko je odgovorio Hini Robert Jankovics, predsjednik saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) koje je o tom zahtjevu trebalo raspravljati i odlučivati na sjednici u utorak.

No, sjednica je otkazana, objavljeno je u ponedjeljak poslijepodne na službenoj stranici Hrvatskog sabora.

Samo nekoliko sati prije toga, Jankovics je rekao kako će MIP-u predložiti da prihvati zahtjev Banožićeve odvjetnice.

U dobroj vjeri ću tako postupiti, pa ćemo vidjeti kako će glasovati preostalih osam članova Povjerenstva, rekao je Jankovics, koji prije najavljene sjednice MIP-a nije želio iznositi nikakve pojedinosti.

Oglasila se osječka bolnica, otkrili u kakvom je stanju bivši ministar Banožić

Ipak, neslužbeno se doznalo da su stručne službe MIP-a pregledale svu dokumentaciju vezanu za bivšeg ministra obrane i zaključile da je sva predana dokumentacija u biti zakonita.

Osim toga, dobro upućeni izvor istaknuli su kako su od petka ujutro, kad je temeljem punomoći, MIP-u podnijet zahtjev za aktivacijom Banožićeva mandata, prošla tri dana u kojima se nitko iz obitelji Banožić nije usprotivio toj punomoći, pa nema prostora sumnjati da to je volja bivšeg ministra.

U ponedjeljak poslijepodne objavljeno je kako se poboljšalo zdravstveno stanje bivšeg ministra obrane koji je teško ozlijeđen u prometnoj nesreći koju je skrivio i u kojoj je jedna osoba poginula, a nakon koje je ministar razriješen.

Banožićevo zdravstveno stanje je u daljem poboljšanju te je premješten s Jedinice intenzivnog liječenja na Kliniku za neurokirurgiju, doznaje se u ponedjeljak u Ravnateljstvu ovoga KBC-a.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.