BURNA SJEDNICA: SDSS-ovac Penavi dao statut na ćirilici, on ga bacio na pod

Na današnjoj sjednici vukovarskog Gradskog vijeća na dnevnom redu je i donošenje prijedloga Zaključka o dostignutom stupnju razumijevanja, solidarnosti, snošljivosti i dijaloga među građanima Grada Vukovara.

Penava je kazao kako se nisu stekli uvjeti za ravnopravnu upotrebu ćirilice u Vukovaru.

PENAVA: “Nisu se stekli uvjeti za ravnopravnu upotrebu ćirilice u Vukovaru”

Penava je izjavio i da “oni nemaju problem sa Srbima koji su branili Hrvatsku i onima koji su tu zatečeni”, ali da imaju problem “s onima koji ne idu u Kolonu sjećanja” u Vukovaru.

SDSS-ov vijećnik Srđan Kolar dao je gradonačelniku Vukovara statut na ćirilici uz natpis na latinici ‘Da se bolje razumijemo’. Penava je statut bacio na pod.

“Neću ovo primiti, ovo smatram činom agresije!”, rekao je Penava.

“Vaši su uzori četničke šubare i spomenici koji okružuju ovaj grad. Zanima vas ono što niste uspjeli 1991., uvesti ćirilicu u ovaj grad. Silovane žene vas ne zanimaju. Mrtva djeca vas ne zanimaju! Ako bude trebalo protiv velikosprske agresije jučer, danas, sutra svim sredstvima!”, povišenim je tonom rekao Penava.

‘Da se bolje razumijemo’ je, podsjetimo, akcija SNV-a koje je cilj skinuti stigmu sa ćirilice i poslati poruku da korištenje tog pisma u privatnoj ili javnoj upotrebi ne ugrožava nikoga u Hrvatskoj, a pogotovo ne većinski narod.

Komentiraj