Burna rasprava pred sudom između Glavaša i Jamana: “Pišeš svašta po Facebooku”

Nakon održanog ročišta na ponovljenom suđenju Branimiru Glavašu, Glavaš se obratio novinarima i rekao da je iskaz Nikole Jamana ‘u potpunosti lažan’.

“2014. bila je poplava u Petrijevcima. Gospodin nije prijavio štetu od poplave i nije dobio štetu. 2015. i 2016. je vršio pritisak na mene da prisilim gospodina Šišljagića i Kraljička da mu se isplati šteta. Ja sam mu kriv što mu županija nije isplatila 100 tisuća kuna? Danas je potpuno lagao, a postoji i svjedok”, rekao je novinarima Glavaš.

Glavašev odvjetnik Veljko Miljević rekao je: “Protivno vašim isčekivanjima, ovaj iskaz je potpuni fijasko. Čini mi se da moju primjedbu na koncu niste čuli, da je on danas za razliku od iskaza pred sudom, rekao je da se u vrijeme događaja nalazio u Njemačkoj i spominjao je gradove u kojima se nalazio. Prema tome, on je danas očigledno lagao i on je to sam rekao”, prenosi N1.

Dodao je da u spisu postoje iscrpni okolnosni iskazi barem 15 svjedoka koji su te večeri bili tamo, nitko nije vidio Jamana tamo na licu mjesta. Miljević naglašava kako je Jaman rekao da je postavljen kako zapovjednik u dva navrata. “Ono što je rekao, svjedok nepobitno laže”, naglašava Miljević.

Upitan hoće li Jaman biti gonjen zbog lažnog iskaza, Miljević je odgovorio: “Tužiteljstvo zna kada je obavezno goniti. Za davanje lažnog iskaza se goni po službenoj dužnosti. Mi smo danas odustali od svega što smo pripremali proteklih mjesec dana. Ja sam predložio da se provede kompletno sudsko-medicinsko vještačenje”.

“Ne ispituje se svjedok Josip Manolić koji ima 100 godina. Po mom znanju biologije, trebalo bi Jožu Manolića ispitati”, rekao je Miljević zaključno. Nakon ročišta, pred Zgradom Suda došlo je do verbalnog okršaja između Nikole Jamana te Branimira Glavaša i njegovog sina Filipa.

“Ja trošim katran od konoplje. Ja ne trošim katran radi toga da bi manje bolova imao. Nemojmo se sporiti oko nečega što nije važno. Ja bih volio da sam umro prije 10 godina”, rekao je Jaman ispred suda i upitao Glavaša: “Zašto mi nisi došao u posjet, a ja sam tebi dolazio 100 puta?”.

Glavaš mu je rekao da ‘svašta piše po Facebooku’, a Jaman mu je rekao da ga treba biti sram. “Deset godina ste dolazili kod nas i govorili da mu pakiraju, a onda ste promijenili iskaz”, rekao je Glavašev sin Filip.

Jaman je potom novinarima kazao kako je iskaz promijenio da skine sa sebe teret koji je nosio deset godina. “Sada sam potegao pitanje moga prijatelja Đorđa Petkovića. Znate što su radili? Ubili ga i zakopali. Tvrdili su da su ga stavili u furgon i da je on ispao iz furgorana u vožnji i da je pobjegao”, ističe Jaman.

JAMAN: “Ja sam bio zapovjednik, Fehir zamjenik, a Glavaš alfa i omega”

Komentiraj