EPA/OLIVIER HOSLET

BRUXELLES Mirno okupljanje građana poremetili neonacisti, policija reagirala vodenim topovima

Belgijska je policija u nedjelju morala upotrijebiti vodene topove kako bi rastjerala neonaciste koji su se pojavili na središnjem gradskom trgu u Bruxellesu. Građani belgijske metropole u nejdelju su se počeli spontano okupljati na Place de la Bourse kako bi odali špčast žrtvama terorističkih napada na njihov grad, javljaju agencije.

Interventna policija pokušala je uspostviti red nakon što je skupina neonacista, uz nacističke pozdrave i skandiranje, napala skupinu muslimanskih žena. Lokalni mediji javljaju kako se radi o skupini od oko 450 neonacista.

EPA/OLIVIER HOSLET
EPA/OLIVIER HOSLET

‘Marš protiv straha’ koji se trebao održati danas u Bruxellesu otkazan je jer je policija ocijenila da bi policijski službenici koji su ga trebali osiguravati bili bolje iskorišteni na istrazi o terorističkom napadu koja je još uvijek u tijeku.

Belgijska je policija u nedjelju provela još 13 racija i privela nekoliko osoba. U terorističkom napadu u utorak, u Bruxellesu je ubijeno 28 osoba. Iako se proteklih dana pisalo o 31 žrtvi, u tu su brojku uključeni i trojica bombaša samoubojica. Ranjeno je 340 ljudi.

EPA/OLIVIER HOSLET
EPA/OLIVIER HOSLET

Komentiraj