BRODOTROGIR: 120 radnika dva mjeseca bez plaće

Kriza u Brodotrogiru: 120 radnika već dva mjeseca nije primilo plaću, a u upravi kažu da za isplatu nemaju drugi izvor osim naplate potraživanja, objavio je RTL.

Dio radnika prima plaće, ali njih 120 već dva mjeseca nisu dobili ništa. “Nigdje para nema u Brodotrogiru. Zašto ljude omalovažavaju, zašto ime ne daju plaće ili kažu: ljudi ovdje više nema izgleda za radnika, tu će biti hoteli. Dajte ljudima plaće, dajte otpremnine, a ne da ih netko zavlači“, kazao je radnik Damir Palada, prenosi RTL.

Ovo nije prvi put da plaće kasne. Radnici u Brodotrogiru više ne vide budućnost. “U tome je problem što nitko ne zna što dalje, nemaš odgovora kad će plaća, zavlače, lažu. Ne znam koliko su mi dužni jer ne mogu dobiti podatke kolika mi je plaća”, kaže radnik Perica Mitar.

“Poslove na kojima oni rade nismo uspjeli naplatiti od naručitelja. Jednu i pol plaću prije ove dvije uspjeli smo isplatiti iz drugog izvora, odnosno sestrinskih firmi kroz pozajmicu, a za ove dvije plaće nemamo drugi izvor, nego moramo naplatiti potraživanja“, kazao je RTL-u direktor Hrvatske brodogradnje Trogir Mateo Tramontana.

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović kazao je kako se “rješenje očekuje”. “Imamo agenciju za osiguranje radničkih tražbina i ukoliko bude potrebno reagirat ćemo i u to smjeru“, poručio je Aladrović.

Komentiraj