Bosch

Bosch i IBM započinju suradnju u području industrijskog interneta

Tvrtke Bosch i IBM su objavile suradnju u području industrijskog interneta (IoT) i na taj način kupcima učinili dostupnima usluge Bosch IoT Suite na IBM-ovim platformama Bluemix i Watson IoT, koje se temelje na otvorenim standardima i na učinkovit način ažuriraju milijune uređaja povezanih u sustav IoT.

Korisnici očekuju da njihovi uređaji u svakom trenutku imaju najnovije značajke i poboljšanja radne učinkovitosti. Bosch će učiniti dostupnom svoju uslugu Bosch IoT Rollouts za napredno upravljanje uređajima i ažuriranje softvera temeljeno na tehnologiji oblaka na platformi Bluemix te integrirano s platformom IBM Watson IoT.

Bosch IoT Rollouts dostupan je putem usluge IBM Cloud uz podršku u dosegu, fleksibilnosti, privatnosti i sigurnosti, što su ključni elementi za ažuriranje povezanih uređaja i poticanje neprestanog razvoja industrijskog interneta.

Razvoj riješenja za internet će biti jednostavniji i brži

“Industrijski internet mijenja i oblikuje sve – od poslovanja do svakodnevnog života.
Uspjet će samo ona društva koja budu sposobna surađivati u ekosustavima. Samo novi ekosustavi pružaju stratešku osnovu za otvorene platforme i interoperabilnost. Razvoj rješenja u području interneta zajedno ćemo učiniti jednostavnijim i bržim za naše korisnike”, rekao je dr. Rainer Kallenbach, glavni izvršni direktor društva Bosch Software Innovations.

Bosch će proširiti svoje snažne usluge Bosch IoT Suite na IBM-ove platforme Bluemix i Watson IoT u svrhu razvoja prilagođenih aplikacija i vremena izvođenja.

Razvojni programeri također će imati koristi od nesmetane integracije s mogućnostima IBM-ove platforme Watson IoT.

“Tijekom idućih nekoliko godina IoT će postati najveći izvor podataka, s milijardama povezanih uređaja koji šalju informacije o svojem stanju, lokaciji i ispravnosti. Uzbuđeni smo zbog suradnje s društvom Bosch s ciljem pružanja korisnicima inovativnih mogućnosti za isporuku personaliziranih usluga i iskustava na povezane uređaje”, rekla je Harriet Green, generalna direktorica za Kognitivni angažman i obrazovanje za IBM-ov Watson IoT.

Proizvođači automobila bili bi u stanju sigurno i učinkovito zakazati i organizirati ažuriranja softvera za milijune vozila, proizvođač bijele tehnike mogli bi ‘upgradeati’ čitave serije perilica i sušilica rublja te omogućiti kupcima pristup najnovijim ažuriranjima, uslugama i ponudama…

Bosch i IBM dijele viziju uspijeha pomoću otvorenih standarda i otvorenog koda te će nastaviti s aktivnim radom u društvu Eclipse Foundation i organizaciji Industrial Internet Consortium radi daljnjih poboljšanja.

Za više informacija posjetite www.ibm.com/iot ili @IBMIoT na Twitteru.

Komentiraj