Kultura
Decoration icon

malta

Booksina Revija malih književnosti predstavlja književnike s Malte

Autor:

13.04.2023., Zagreb - U Booksi je predstavljen roman 'Duboke se vode dizu' njemacke knjizevnice Anje Kampmann, a na predstavljanju su sudjeluovali autorica Anja Kampman, prevoditeljica knjige Patricija Horvat i urednik Hrvoje Kovac. Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Arhiva Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Booksina Revija malih književnosti, festival koji od 2005. godine predstavlja nagrađivane autore i autorice iz regija s kojima Hrvatska ima malo književnih veza, održat će se u Zagrebu 4. i 5. listopada, a ove će se godine predstaviti književnici s Malte.

Pred nama je književnost još jednog otoka i jednog specifičnog kulturno-književnog prostora, određenog s jedne strane kompleksnom poviješću, politikom i jezikom, a s druge strane izuzetno malim brojem stanovnika, priopćili su iz Bookse.

U fokusu je malteška pjesnička scena, a predstavit će se pjesnici Karl Schembri, Leanne Ellul, Nadia Mifsud, Gioele Galea i Murad Shubert.

Lokalna književna scena postaje sve vibrantnija te je u posljednjih petnaestak godina stvorila neka vrlo kvalitetna imena, ističu iz Bookse dodajući da međunarodnu vidljivost malteškim književnicima pokušava ostvariti organizacija Inizjamed.

Jedan od osnivača Inizjameda, književni kritičar, književnik i profesor suvremene malteške književnosti na Sveučilištu Malta, Adrian Grima selektor je autora i autorica za festival i antologiju malteške književnosti naslova “Odveć nježne riječi”, koja će biti predstavljena u sklopu festivala.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.