Zagreb je u prvoj polovici ove godine posjetilo 443,2 tisuće turista ili pet posto više nego lani, a veći porast od 10 posto ostvaren je s 809,8 tisuća noćenja, podaci su Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ).

Stranih je turista u Zagrebu u prvih šest mjeseci ove godine bilo 80,5 posto od ukupnog broja, odnosno njih gotovo 357 tisuća ili pet posto više nego u istom razdoblju prošle godine, a ostvarili su i glavninu noćenja, 653,4 tisuće ili 11 posto više.

Domaćih turista u Zagreb je došlo 86,3 tisuće ostvarivši 156,3 tisuće noćenja, što su porasti od po pet posto u odnosu na prvu polovicu prošle godine.

Među stranim turistima najviše dolazaka bilo je iz Koreje, Njemačke, SAD-a, Italije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Srbije, Velike Britanije, Kine i Austrije, dok su najviše noćenja u Zagrebu u prvih šest mjeseci ostvarili turisti iz Koreje, SAD-a i Njemačke te Italije, Bosne i Hercegovine, Velike Britanije, Srbije, Bugarske, Austrije i Kine.

Samo u lipnju ove godine dolazaka turista u Zagreb bilo je jedan posto više nego u istom mjesecu prošle godine odnosno 104,5 tisuća, dok je s 182,2 tisuće lipanjskih noćenja također zabilježen porast od jedan posto.

Komentiraj