BIVŠI PREDSJEDNIK UPRAVE KONZUMA ‘Vjerovnici Agrokora će morati smanjiti svoja potraživanja za 70 posto’

HINA /Zvonimir KUHTIĆ zk

Prodaja imovine Ivice Todorića službeno je započela. Izvanredna uprava Agrokora na čelu s Antom Ramljakom “na bubanj” je stavila motornu jahtu, helikopter i ljetnikovac na Smokvici.

Agrokor je potpisivanjem založnog prava na imovini dobio povoljan roll app kredit za pokrivanje dugova prema malim i velikim dobavljačima.

“Svi znaju da Agrokor momentalno nije u dobroj situaciji, pa oni koji daju novac, žele dodatno osiguranje. Tražili su imovinu najboljih kompanija. Agrokor je kompleksna kompanija s pedesetak kompanija kojima je upravljao, njena tržišna kapitalizacija i godišnji promet je bio preko 7 milijarda kuna u 2016. bez Mercatora. Budući da je vođena kao koncern, bankari su tražili da se najvrjednija imovina založi”, pojasnio je Dragan Munjiza, bivši predsjednik uprave Konzuma za HRT.

Munjiza smatra kako će vjerovnici morati smanjiti svoja potraživanja i to za značajnih 70 posto.

“Mislim da će oni kojima Agrokor duguje, svoje dugovanje morati umanjiti za 70 posto, ali to su u ovom trenutku špekulacije. Kako će Agrokor zaraditi za svoja bivša dugovanja, tek će se vidjeti”, zaključio je Munjiza.

Komentiraj