BERNARDIĆ ‘Mladi se obrazuju za burzu, a ne za tržište rada’

Nel Pavletic/PIXSELL

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u emisiji ‘Nedjeljom u 2’ HRT-a komentirao je aktualne događaje u zemlji.

Bernardić je odgovorio na prozivke da nema karizmu. “Treba biti autentičan, to je teži put. Nemam nikog iza sebe, ja sam čovjek koji se kroz život probijao sam”, rekao je predsjednik SDP-a.

Komentirajući podršku SDP-a HNS-ovoj kandidatkinji za gradonačelnicu Zagreba Anki Mrak Taritaš, Bernardić kaže kako na prvo mjesto treba staviti interes građana. “Zagreb treba postati efikasniji, jeftiniji i perspektivniji grad te grad za djecu, a sve funkcije trebaju se birati javnim natječajem”, kaže i dodaje da u slučaju loših rezultata na lokalnim izborima neće dati ostavku.

Kao glavne zadaće naveo je borbu za bolje obrazovanje i povećanje minimalne plaće na 60 posto prosječne plaće. “Mladi se obrazuju za burzu, a ne za tržište rada. Mladi moraju biti dobro obrazovani da bi mogli zaraditi dobru plaću, kako bi imali socijalnu sigurnost i mogućnost da dođu do vlastitog stana. Podilazimo velikima, a sve reforme idu preko leđa malih poduzetnika”, rekao je Bernardić.

Predsjednik SDP-a komentirao je i slučaj Agrokor navodeći kako ta tvrtka što prije mora predstaviti plan restrukturiranja. “Donošenjem zakona samo guramo probleme pod tepih. Apsurd je u tome što država želi jamčiti za police, umjesto za one koji pune te police. Dobavljači ne smiju ovisiti samo o Agrokoru, ovo je prilika da se čitavo hrvatsko gospodarstvo restrukturira”, naglasio je.

Komentiraj