Predsjednik SDP-a Davor Bernardić komentirao je putem društvene mreže Facebook povratak Ivice Todorića u Zagreb. Podsjetimo, sinoć je, nakon slijetanja zrakoplova iz Londona u zračnu luku Franjo Tuđman, Todorić prebačen u Remetinec.

“Naš poznati bjegunac, dugogodišnji predvodnik ortačkog kapitalizma u Hrvatskoj Ivica Todorić uskoro će biti smješten u istražni zatvor i morat će dati odgovore na pitanja o tome kako je iz Agrokora izvukao 1,4 milijardu kuna. Čut ćemo i detalje o njegovim političkim sponzorima, ali i o tajnim sastancima s premijerom Plenkovićem.

Bez Todorićeve sprege s politikom, svih tih godina, on ne bi mogao raditi sve što je radio i to je svima jasno. Porazno je u cijeloj priči to što nas slučaj Agrokor ništa nije naučio, nažalost ovo neće biti slom ortačkog kapitalizma, nego njegov nastavak samo s drugim akterima. Ti akteri su nedavno okupljeni na promociji knjige bivše ministrice koja je Vladu morala napustiti zato što je putem Lex Agrokora omogućila svojim i premijerovim prijateljima izvlačenje stotina milijuna kuna, što je i sam premijer priznao pozvavši ih da vrate novac. Princip je isti, samo su akteri novi. Od bolesti koja izjeda naše društvo nismo ozdravili.

Uza sve dokaze o aferi Borg, DORH i dalje ne reagira, glavni državni (HDZ-ov) odvjetnik banalizira situaciju svodeći je na netransparentnost, a zapravo je riječ o trgovanju povlaštenim informacijama, što je kazneno djelo.

Ivica Todorić bit će u pritvoru (pitanje je do kad), a modeli funkcioniranja države i društva su nažalost ostali isti, pod pokroviteljstvom premijera Plenkovića”, napisao je Bernardić na Facebooku.

Na Twitteru se oglasila i bivša premijerka Jadranka Kosor. “Svi svi svi sve sve sve o Ivici. Nitko nitko nitko ništa ništa ništa o Borgu”, napisala je.

Komentiraj