BERNARDIĆ ‘Dalić više ne može biti u Vladi’

HINA/ Daniel KASAP

Predsjednik SDP-a u utorak je u stranačkim prostorijama održao konferenciju za novinare na kojoj je govorio o Agrokoru.

“U Agrokoru se događa legalna pljačka u režiji vladajućih”, rekao je na početku konferencije Bernardić, ponavljajući kako Ramljak ima više savjetnika nego ‘Trump, Merkel i Putin zajedno’.

“Možda me Plenković nije čuo kad sam prije tri mjeseca govorio o 141 savjetniku i izvlačenju pola milijarde kuna. Neka se Plenković izjasni što će poduzeti tako da ga čuju radnici koji za cijeli svoj radni vijek ne zarade koliko Ramljak zaradi u mjesec dana, koji strahuju hoće li dobiti plaću jer jedino što još nismo vidjeli je plan restrukturiranja, niti način postizanja nagodbe jer nemamo ni stalno Vjerovničko vijeće, nego privremeno”, dodao je.

“Hrvatska treba premijera koji donosi odluke i koji se ne skriva 15 dana. Za nas u SDP-u stanje je jasno, Martina Dalić više ne može biti u Vladi”, istaknuo je dodajući da vladajući više nemaju parlamentarnu većinu.

Kazao je i kako je HDZ htio na čelo Povjerenstva instalirati prijateljicu savjetnika premijera za medije. Oni su željeli instalirati nju da bi mogli upravljati političkim procesima, ne žele neovisno pravosuđe, niti Povjerenstvo, zaključio je Bernardić, a Ivo Jelušić je poručio da je na premijeru da kaže je li ga Dalić obmanula ili je sve znao.

Komentiraj