Bebeku sraz Dinama i Osijeka na Maksimiru, elitni suci Zebec i Pajač i dalje ‘na hlađenju’

Dan nakon što je, bez objave konkretnih detalja o razlozima i temeljima odluke, Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza raspustio Komisiju nogometnih sudaca – delegirane su službene osobe za program 21. kola HT Prve lige.

Hrvatski nogometni savez raspustio Sudačku komisiju

Kolo se otvara u petak 12. veljače srazom Varaždina i Lokomotive, a u Varaždinu će glavni sudac biti Duje Strukan iz Splita zajedno s pomoćnicima Hrvojem Radićem i Vicom Vidovićem. Ivana Martinčić je četvrta sutkinja, dok su VAR i AVAR suci za ovaj okršaj Tihomir Pejin i Kruno Šarić.

U subotu 13. veljače su na rasporedu dvije utakmice, prvo u 15 sati u Velikoj Gorici Gorica dočekuje Šibenik s Damirom Batinićem u ulozi glavnog suca. Pomoćnici će mu biti Goran Pataki i Dino Knez, dok su VAR i AVAR suci Dario Bel i Tomislav Petrović.

Isti dan na rasporedu je i derbi kola te dvoboj bodovno izjednačenih vodećih momčadi prvenstva. U 17:30 na Maksimiru će Dinamo ugostiti Osijek, a utakmicu pred koju su se ‘lomila koplja’ u hrvatskom nogometu sudit će Ivan Bebek iz Rijeke. Bojan Zobenica i Robi Kezele bit će pomoćnici, Tomislav Bionda četvrti sudac. VAR i AVAR suci za derbi su Marin Vidulin i Jerko Crnčić. Kontrolor suđenja je Draženko Kovačić iz Križevaca.

Spomenimo i to da su Mario Zebec i Igor Pajač, koji su u sezonu ušli stručno ‘verificirani’ kao elitni suci domaćeg nogometa i dalje na ‘hlađenju’, koje im je poslije protesta klupskih predstavnika (sada već) ugašena komisija propisala – “do daljnjeg”.

Pajač, Zebec i Matoc uklonjeni do daljnjeg, Bebek pošteđen. Mamić, Črnko i Šimunović disciplinski procesuirani

Program 21. kola zatvara se u nedjelju okršajima Rijeke i Istre 1961 na Rujevici (15:00) te Hajduka i Slaven Belupa na Poljudu (17:05).

Kompletna lista delegiranih službenih osoba:

Komentiraj