Hrvatski nogometni savez raspustio Sudačku komisiju

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je odluku o raspuštanju sudačke komisije na čelu s Antom Kulušićem, potvrdio je za HRT izvršni direktor Marijan Kustić. Odluka nije bila jednoglasna obzirom da je protiv nje bio prvi dopredsjednik HNS-a Ante Vučemilović Šimunović koji je ujedno predsjednik Osječko-baranjskog županijskog nogometnog saveza.

Do ovog poteza došlo je nakon što su nezadovoljstvo suđenjem u nastavku prvenstvene sezone iskazali Gorica, Slaven Belupo i Dinamo, a naposljetku i Rijeka čiji je predsjednik Damir Mišković ujedno i dopredsjednik HNS-a.

Osim predsjednika Ante Kulušića članovi komisije su bili Domagoj Vučkov, Draženko Kovačić, Ante Vučemilović Šimunović (mlađi), Vlado Svilokos te tajnik Igor Pristovnik.

Prema riječima izvršnog direktora Kustića na potezu su nogometna središta Zagreb, Rijeka, Varaždin, Osijek i Split koja do 1. ožujka trebaju Izvršnom odboru HNS-a dostaviti imena kandidata koji bi činili novi sastav komisije.

Do tada će povjerenik za suđenje HT Prve lige Ivan Novak uz suce preuzeti brigu i o određivanju VAR sudaca dok će Ante Kulušić i dalje imati obvezu imenovanja kontrolora suđenja.

Komentiraj