Bandić: Vodi se sudski spor oko gradskog stana dodijeljenog Z. Piličiću

Zarko Basic/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u petak je potvrdio da se vodi sudski spor oko gradskog stana koji je dobio HDZ-ov pomoćnik ministra obrane i donedavni zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Zoran Piličić, a u njemu ne živi već je u njega uselio svoje tri šogorice. O slučaju Piličić prvi je pisao Nacional prije dva tjedna.

Bandić je izrazio uvjerenje da će taj stan biti vraćen gradu Zagrebu.

“Mislim da se oko toga stana vodi sudski spor. Grad Zagreb je uložio tužbu i to će biti riješeno. Taj stan će biti vraćen Gradu Zagrebu, koliko znam”, rekao je Bandić te dodao da ne bi želio prejudicirati odluku suda, ali da je u pitanju gradski stan pa treba biti u korist grada. Dodao je da o tome brine i Gradski ured za imovinsko pravne poslove.

“Grad Zagreb štiti svoju imovinu, bez obzira o kome se radilo”, odgovorio je Bandić zamoljen da komentira medijske navode da je HDZ-ov pomoćnik ministra obrane Zoran Piličić dobio gradski stan, ali u njemu ne živi već je u njega uselio svoje tri šogorice i sada, navodno, stanare traži da potpišu izjavu kako je on u stanu.

Na upit da pojasni koji su kriteriji da Grad Zagreb nekome da stan, Bandić je rekao da postoji natječaj za listu reda prvenstva, a uvjeti natječaja su da građanin mora biti 10 godina u Zagrebu, tu su i socijalni i zdravstveni problemi itd.  “A što se tiče diskrecionog prava gradonačelnika da mimo liste reda prvenstva dodijeli (gradski stan), to moraju biti iznimni uvjeti kad su u pitanju zdravstveni problemi i socijalni status”, istaknuo je Bandić.

Novinare je zanimalo i kako komentira što je Vlada za pomoćnika HDZ-ovu ministru poduzetništva i obrta Darku Horvatu imenovala SDP-ovca Mikela Čivljaka.

“Daj Bog da jednom u Hrvatskoj doživim da se ne gleda tko je iz koje stranke, nego šta radi. A koliko znam da je na prijedlog zastupnice Kluba Stranke rada i solidarnosti Ermine Lekaj imenovan čovjek iz Rijeke, mislim da se radi o čovjeku koji nije više u SDP-u”, istaknuo je Bandić na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića gdje je na Veliki petak sudjelovao u humanitarnoj akciji prodaje cvijeća za obnovu vodotornja u Vukovaru. Pritom je i sam za 100 kuna kupio dvije ciklame u tegli te dodao da je takva akcija hvale vrijedna.

Humanitarna  akcija održava se od 24. do 26. ožujka, od 12 do 15 sati, u okviru projekta “Kvartoteka”, koji organizira Soundset Plavi radio, u suradnji s Gradom Zagrebom.

Čestitavši Soundset Plavom radiju i Crvenom križu Grada Zagreba koji koordinira akciju, Bandić je poručio kako bi bilo dobro da se svi uključe u obnovu vodotornja u Vukovaru kao simbolu hrvatskog zajedništva i kao spomenu na zločin koji se tamo dogodio, da se nikada ne ponovi.

Ravnatelj Crvenog križa Grada Zagreba Petar Penava rekao je da se četvrtu godinu za redom uključuju u projekt “Kvartoteka”.

“Ove godine je cilj pomoći obnovi vodotornja i uključili smo se zdušno u to”, rekao je Penava te najavio kako će slijedeće ‘Kvartoteke’ svojim prihodom biti namijenjene socijalnom dućanu Grada Zagreba, Crvenog križa, odnosno za pomoć socijalno ugroženim građanima.

Komentiraj