Bandić od oporbe na Gradskoj skupštini očekuje “predizborni cirkus”

HINA / Tomislav PAVLEK

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručio je u srijedu da na sjednici Gradske skupštine, koja je zakazana za četvrtak, 22. listopada, od oporbenih zastupnika ne očekuje podršku rebalansu gradskog proračuna nego “predizborni cirkus”.

“Očekujem politički cirkus na Skupštini ususret izborima koji slijede. Da im ponudimo zlatne poluge, ne bi prošlo zato što oni moraju biti protiv”, izjavio je Bandić na konferenciji za novinare.

Ustvrdio je da su u rebalansu proračuna napravili 97 posto onoga što su tražili oporbeni zastupnicii, no njih argumenti ne zanimaju jer zbog predizbornih razloga moraju biti protiv i poništiti sve što radi Gradska uprava.

  • Nakon izbora Bandić očekuje da u Sabor odu zastupnici koji su se kandidirali, pa će onima koji ostanu u Skupštini biti lakše raditi. Time bi došlo do preslagivanja u Gradskoj skupštini, a on je spreman formirati većinu s onima koji hoće raditi jer “ne robuje lijevom ili desnom”.

“Nema lijeve ni desne ceste niti bazena u Zagrebu. Imamo projekte u interesu građana – spojiti Branimirovu, Radničku, konačno završiti fontane koje su blokirane godinu dana”, rekao je dodavši kako je protiv toga samo “glasna manjina”.

Ako rebalans bude usvojen, kaže Bandić, mi ćemo raditi još godinu dana na dobrobit Zagrepčana kojima ne trebaju izbori.

Komentirajući najavu predsjednika SDP-a Davora Bernardića da će u petak, 23. listopada, obići ŠRC Svetice, Bandić je SDP-ovcima poručio da “zalegnu tamo” dok ne počnu radovi. “Bit će na Dnevniku, jer je to atraktivno, kao kada su ih vozili policijskim kombijima iz Varšavske, kada su bili protiv gradnje garaže pod Cvjetnim trgom, a sada se tamo parkiraju”, rekao je.

Najavio je da će na Sveticama u četvrtak početi radovi na bazenu, a za nogometni kamp, atletsko borilište i ostalo trebali bi početi na proljeće.  Dodao je da mu je u planu dovršiti sjevernu i zapadnu tribinu Dinamova stadiona i time stavili točku na “i” projekata na Sveticama.

Upitan kada će se znati tko su novi voditelji podružnica Zagrebačkog holdinga, jer je natječaj za njihov izbor završio, Bandić je rekao da predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban treba složiti tim, a on očekuje stručne i kompetentne ljude koji će raditi posao na dobrobit Zagreba i Zagrepčana.

Stojić Deban rekla je kako je na natječaj koji je završio 5. rujna stiglo oko 930 ponuda, a sada je u tijeku postupak užeg izbora za potencijalne voditelje Holdingovih podružnica.

Komentiraj