HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

BAČIĆ “Predsjedanje akademika Željka Reinera apsolutno je u skladu s Poslovnikom”

Saborski zastupnik i predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izjavio je u četvrtak za Dnevnik N1 televizije kako su Andrej Plenković i HDZ upisali pobjedu ‘u prvom poluvremenu’ dodajući da je Vlada danas dokazala da ima potporu u Saboru.

“Sada nas očekuje drugi dio, nakon što je Božo Petrov dao ostavku, a to je izbor predsjednika Hrvatskoga sabora”, rekao je Bačić. Uvjeren je da je sve što je napravljeno u skladu s Ustavom i Poslovnikom.

“Predsjedanje akademika Željka Reinera apsolutno je u skladu s Poslovnikom. Mi ćemo prihvatiti ostavku i potvrditi izvješće, time će se potvrditi situacija u Saboru do izbora predsjednika i do toga kad predsjednik Vlade bude obvezan prikupiti novu većinu i predstaviti svoja četiri ministra”, objasnio je dodajući da rok nije definiran.

“Hoće li biti prije izbora ili nakon, vidjet ćemo u danima koji dolaze. Nikakav rok nije ultimativan, koji predviđa da premijer Plenković dođe u Sabor i predstavi svoje ministre. HDZ i Vlada će u tom trenutku imati potrebnu, natpolovičnu većinu u Saboru, upravo ono što SDP-u i Mostu danas nije uspjelo”, istaknuo je Bačić.

Komentiraj