Anka Mrak Taritaš: “Očito se Vanđelić odlučio baviti svojim likom i djelom”

Predsjednica GLAS-a i saborska zastupnica Anka Mrak Taritaš u četvrtak je komentirala obnovu Zagreba nakon potresa te lokalne izbore.

“Moram priznati da sam očekivala da će četiri mjeseca biti dovoljan period za pripremanje Fonda i da će ljudi biti postavljeni na pozicije gdje će raditi te da će natječaji biti vani u siječnju. Očito se Vanđelić odlučio baviti svojim likom i djelom, kako da se pozicionira na određena mjesta, a puno manje Fondom”, rekla je Anka Mrak Taritaš o Damiru Vanđeliću, koji je u srijedu kazao da ne namjerava odraditi cijeli mandat na čelu Fonda.

Komentirala je i Blok 19. “Kada sam studirala arhitekturu, imali smo jednu vježbu – transformaciju zagrebačkih donjogradskih blokova. Znam da je 2009. godine analizirano 168 donjogradskih zagrebačkih blokova s idejom što da to bude. Bilo bi dobro da smo u stvarnosti imali priliku vidjeti transformaciju jednog donjogradskog bloka. Gospodin Bandić zaista ima pravo imati muzej neispunjenih obećanja, pa se bojim da će i ovo biti jedan od eksponata u muzeju”, rekla je Mrak Taritaš za N1.

Ističe da smo cijelo vrijeme slušali da će obnova Zagreba biti cjelovita, transparentna, da će dugo trajati. “Neke će stvari zaista dugo trajati, ali nešto ne bi trebalo tako dugo trajati. Ima jedan problem koji se uopće ne rješava – problem imovinsko-pravnih odnosa”, smatra.

Anketa HDZ-a navodi da će na lokalnim izborima u Zagrebu Tomislav Tomašević osvojiti 27 posto, SDP-ov Joško Klisović između 12 i 13 posto, a HDZ-ova kandidat Davor Filipović nekih sedam posto.

“Meni se čini da ta anketa ne prikazuje realno stanje stvari. To je poruka biračima HDZ-a ‘nećemo više stajati uz Bandića, nego ćemo imati svog kandidata’. Ne bih stavila ruku u vatru za to. HDZ je uvijek držao lojtre Bandiću”, zaključila je saborska zastupnica GLAS-a.

Komentiraj