Alen Runac HDZ-ov kandidat za varaždinskog župana

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Alen Runac bit će HDZ-ov kandidat za varaždinskog župana na svibanjskim lokalnim izborima, izvijestio je u ponedjeljak glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković, nakon sastanka s članovima Predsjedništva HDZ-ove Županijske organizacije.

“Magistar Alen Runac je predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, privatni poduzetnik, branitelj. Dobio je jednoglasnu potporu. Vjerujem da imamo dobrog kandidata i da će stranka s takvim kandidatom ostvariti izvrstan rezultat u Varaždinskoj županiji”, kazao je Jandroković. Napomenuo je da vrh HDZ-a podupire i ranije određenog kandidata za varaždinskog gradonačelnika Damira Habijana.

“Vjerujemo da smo odabrali ljude koji će dobro predstavljati Hrvatsku demokratsku zajednicu i da će HDZ na ovim izborima biti stranka bez koje se neće moći formirati vlast ni u Gradskom vijeću, niti u Županijskoj skupštini“, rekao je.

Runac je istaknuo kako će se nakon izbora zalagati da se ispuni ono što HDZ obeća, “a ne kao naši prethodnici koji su nam obećavali, pa je u dva mandata smeće još uvijek na ulazu u grad”. “Iskoristit ćemo situaciju kada imamo vertikalu prema državnom vrhu i sve napraviti da Varaždin konačno zablista”, poručio je.

Najavio je da će uskoro u javnost izaći s kandidatima za zamjenike župana, kao i s programom kojemu će cilj biti pokretanje grada i županije, “u kojima se godinama ništa nije radilo”.

Komentiraj